jaar 2021`-2022

VMBO Veurs te Voorburg

Beschrijving

VMBO Veurs te Voorburg

 

Het project VMBO Veurs College is een nieuw gerealiseerde VMBO-school in Voorburg in opdracht van Scholengroep Spinoza.
De school heeft een vloeroppervlak van ca. 4.500 m² verdeeld over 3 bouwlagen.

Op de begane grond is de entree met aula tevens een leskeuken en een wijkrestaurant. Op de 1e en 2e verdieping zijn de leslokalen en enkele praktijklokalen gelegen. Tevens is op de 1e verdieping een gymzaal, die via een separate toegang ook buiten lesuren verhuurt kan worden.

Het gebouw is verwarmd en gekoeld met lucht-/water warmtepompen op het dak.
De luchtbehandelingskasten zijn voorzien van hoog rendement warmteterugwinning.
De keuken is separaat afgezogen, maar de warmte uit de afzuiglucht wordt wel teruggewonnen. De leslokalen zijn vraaggestuurd geventileerd door middel van luchtkwaliteitsopnemers per lokaal.

Alle verlichtingsarmaturen zijn uitgevoerd in Led en geschakeld op basis van aanwezigheid.
Verder zijn de vereiste brandveiligheidsinstallaties voorzien en een toegangscontrole zodanig dat de sportzaal ook door derden kan worden gebruikt zonder het schoolgebouw te betreden.

Op het dak van de gymzaal is 86 m² PV opgesteld.

 

Trappenhuis

 

Lokaal

Spreekkamer

Lokaal

Sportzaal

 

Ubo van der Burg

Adviseur/Projectleider Werktuigbouw

meer over

Serge Baan

Engineer Elektrotechniek

meer over

Opdrachtgever

Scholengroep Spinoza

Architect

Atelier Pro Architekten bv

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 4.500 m2

Ubo van der Burg

Adviseur/Projectleider Werktuigbouw +31610054783

"Klein, groot, complex of eenvoudig; elk project maakt mij enthousiast"

Met installaties als een zonneboiler, PV-panelen en een WKO hebben we voor het Stadskantoor in Utrecht een heel mooi BREEAM-certificaat weten te bemachtigen. Daar ben ik echt trots op.

Voor de stage van mijn opleiding HTS werktuigbouwkunde kwam ik bij Halmos terecht. Ik mocht er ook mijn afstudeerproject uitvoeren. Al snel was het mij duidelijk dat dit bedrijf aan uitdagende projecten werkt en veel mogelijkheden biedt om nieuwe kennis op te doen. Zodoende solliciteerde ik in 2000 bij Halmos. Al weer 23 jaar werk ik hier met veel plezier en voldoening. Als projectleider heb ik in die tijd veel interessante projecten de revue zien passeren. Klein, groot, complex of eenvoudig; voor elk project kun je me enthousiast maken. Eén van mijn laatste projecten was het Stadskantoor in Utrecht. We werkten hier in opdracht van de NS en de gemeente aan installaties voor bijvoorbeeld de parkeergarage, de kantoorruimten, de grootkeuken en de serverruimte. Dit was een dermate groot project dat ik geruime tijd vrijwel ‘leefde op de bouw. De uitdaging hier waren de vele verschillende wensen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, met inbreng van veel partijen, waaronder de GGD. Met installaties als een zonneboiler, PV-panelen en een WKO hebben we voor dit project een BREEAM-certificaat weten te bemachtigen. Samen met collega-adviseurs en aannemers hebben we een mooi en duurzaam project kunnen neerzetten. Daar ben ik best trots op. De samenwerking met mijn collega-adviseurs is meer dan uitstekend. Het is één van de redenen dat ik hier nog altijd graag werk. Samen versterken we elkaar en weten we mooie resultaten te leveren.

Serge Baan

Engineer Elektrotechniek

" Wat ik vooral interessant vind aan ons werk..."

Wat ik vooral interessant vind aan ons werk is dat we uit het niets langzaam maar zeker iets moois zien ontstaan. Van de eerste schetsplattegronden tot de oplevering van een nieuw gebouw met tevreden gebruikers; in elke fase voegt Halmos kennis en waarde toe. Zelf doe ik dat voor wat betreft de elektrotechnische installaties bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Daarvoor maak ik voorlopige ontwerpen, stel ik bestekken op en verzorg ik de bijbehorende tekeningen, berekeningen en ramingen. Het kan gaan om licht- en krachtinstallaties, beveiligingsinstallaties en data-installaties. Soms ook heb ik te maken met het ontwerp van een transport- of een gevelonderhoudsinstallatie. Na de bestekfase ondersteun ik de uitvoering, tot de oplevering aan toe. Zo controleer ik de werktekeningen en meer- en minderwerken, doe ik opnames en houd ik toezicht op locatie. Juist het feit dat ik in dit werk contact heb met zo veel verschillende partijen, maakt het werk zo leuk. Het ene moment zit ik aan tafel met een architect, dan weer met een opdrachtgever, een eindgebruiker, een leverancier, een installateur of een collega.