jaar 2021`-2022

VMBO Veurs te Voorburg

Beschrijving

VMBO Veurs te Voorburg

 

Het project VMBO Veurs College is een nieuw gerealiseerde VMBO-school in Voorburg in opdracht van Scholengroep Spinoza.
De school heeft een vloeroppervlak van ca. 4.500 m² verdeeld over 3 bouwlagen.

Op de begane grond is de entree met aula tevens een leskeuken en een wijkrestaurant. Op de 1e en 2e verdieping zijn de leslokalen en enkele praktijklokalen gelegen. Tevens is op de 1e verdieping een gymzaal, die via een separate toegang ook buiten lesuren verhuurt kan worden.

Het gebouw is verwarmd en gekoeld met lucht-/water warmtepompen op het dak.
De luchtbehandelingskasten zijn voorzien van hoog rendement warmteterugwinning.
De keuken is separaat afgezogen, maar de warmte uit de afzuiglucht wordt wel teruggewonnen. De leslokalen zijn vraaggestuurd geventileerd door middel van luchtkwaliteitsopnemers per lokaal.

Alle verlichtingsarmaturen zijn uitgevoerd in Led en geschakeld op basis van aanwezigheid.
Verder zijn de vereiste brandveiligheidsinstallaties voorzien en een toegangscontrole zodanig dat de sportzaal ook door derden kan worden gebruikt zonder het schoolgebouw te betreden.

Op het dak van de gymzaal is 86 m² PV opgesteld.

 

Trappenhuis

 

Lokaal

Spreekkamer

Lokaal

Sportzaal

 

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek

" In de 40 jaar dat ik bij Halmos in dienst..."

meer over Willem Harteveld

Ubo van der Burg

Projectleider Werktuigbouw

" Voor de stage van mijn opleiding HTS..."

meer over Ubo van der Burg

Opdrachtgever

Scholengroep Spinoza

Architect

Atelier Pro Architekten bv

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 4.500 m2

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek +31622668870

"Bij ons is alles maatwerk, de automatische piloot bestaat niet"

Ik ben er trots op dat we steeds weer de klus klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht.

In de 40 jaar dat ik bij Halmos in dienst ben, zorgen tevreden opdrachtgevers er steeds voor dat het werk voldoening blijft geven. Samen met collegas en aannemers komen we in elk project met een slimme oplossing. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers altijd centraal. Het is aan ons om de juiste technieken te vinden voor de vraagstukken van mensen. Dat boeit me vooral in het werk, om zowel met de techniek als met mensen bezig te zijn. Technieken veranderen razendsnel, ook zijn de gebruikers in elk project weer anders. Het gaat dus altijd om maatwerk, de automatische piloot bestaat voor ons niet. Daarnaast hebben we vandaag de dag met veel meer doelstellingen te maken. Waar duurzaamheid nu vaak doorslaggevend is, was dat 25 jaar geleden geen issue.

Maar ook zien we nu langdurige onderhoudscontracten, prestatiedoelstellingen, focus op beheerskosten, nieuwe ketensamenwerkingsvormen en dergelijke. Het maakt ons werk complexer en daarom ook uitdagender. Ik kan niet echt één project noemen waar ik na al die jaren het meest trots op ben. Trots ben ik op het feit dat we steeds weer de klus weten te klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en met verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht. Dat leidt tot tevreden opdrachtgevers, die steeds weer terug komen. Daar ben ik nou echt trots op.’

Ubo van der Burg

Projectleider Werktuigbouw +31610054783

"Klein, groot, complex of eenvoudig; elk project maakt mij enthousiast"

Met installaties als een zonneboiler, PV-panelen en een WKO hebben we voor het Stadskantoor in Utrecht een heel mooi BREEAM-certificaat weten te bemachtigen. Daar ben ik echt trots op.

Voor de stage van mijn opleiding HTS werktuigbouwkunde kwam ik bij Halmos terecht. Ik mocht er ook mijn afstudeerproject uitvoeren. Al snel was het mij duidelijk dat dit bedrijf aan uitdagende projecten werkt en veel mogelijkheden biedt om nieuwe kennis op te doen. Zodoende solliciteerde ik in 2000 bij Halmos. Al weer 15 jaar werk ik hier met veel plezier en voldoening. Als projectleider heb ik in die tijd veel interessante projecten de revue zien passeren. Klein, groot, complex of eenvoudig; voor elk project kun je me enthousiast maken. Eén van mijn laatste projecten was het Stadskantoor in Utrecht. We werkten hier in opdracht van de NS en de gemeente aan installaties voor bijvoorbeeld de parkeergarage, de kantoorruimten, de grootkeuken en de serverruimte. Dit was een dermate groot project dat ik geruime tijd vrijwel ‘leefde op de bouw. De uitdaging hier waren de vele verschillende wensen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, met inbreng van veel partijen, waaronder de GGD. Met installaties als een zonneboiler, PV-panelen en een WKO hebben we voor dit project een BREEAM-certificaat weten te bemachtigen. Samen met collega-adviseurs en aannemers hebben we een mooi en duurzaam project kunnen neerzetten. Daar ben ik best trots op. De samenwerking met mijn collega-adviseurs is meer dan uitstekend. Het is één van de redenen dat ik hier nog altijd graag werk. Samen versterken we elkaar en weten we mooie resultaten te leveren.