jaar 1998

Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht

Via een slim ontwerp én intelligente uitvoering kon het gebouw in bedrijf blijven en hielden we de kosten voor nieuwe voedingsnetten beperkt.

  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht
  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht
  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht
  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht
  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht

Beschrijving

Faculteit Gezondheidszorg door nieuwbouw en renovatie onder één dak

Het gebouw van de Faculteit Gezondheidszorg moest worden uitgebreid. De architect koos voor het open maken van het toegangsplein en het aanbouwen van een locatie voor onder meer de bewegingsleer. Halmos stelde het voorontwerp, het definitief ontwerp en prestatiebestek op. Voor alle disciplines deden we tevens een beperkte directievoering.

Na de realisatie was de oude L-vorm veranderd in een nieuwe carrévorm. Hierdoor was het mogelijk om een groot aantal servicefaciliteiten op het binnenplein te realiseren. Alle energievoorzieningen hebben we uitgebreid op bestaande, aanwezige locaties. Zo kon het gebouw in bedrijf blijven en hielden we de kosten voor de nieuwe voedingsnetten beperkt.

Alle energievoorzieningen zijn uitgebreid op bestaande, aanwezige locaties.

Rob Franke

Directielid/ Adviseur Elektrotechniek

meer over

Ed Rooijakkers

Directielid/ Adviseur Bouwfysica

meer over

Ubo van der Burg

Directielid/Adviseur Werktuigbouw

meer over

Opdrachtgever

College van bestuur Hogeschool van Utrecht

Architect

EGM Architecten Rotterdam

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 10.200 m² (totale uitbreiding)

Rob Franke

Directielid/ Adviseur Elektrotechniek +31651225313

"Technische abracadabra vertalen en onze klanten helder informeren"

Al ruim 25 jaar betrokken bij het ontwerp en de begeleiding van de uitvoering van technisch complexe projecten door het hele land.

Ruim 33 jaar geleden vroeg Willem Harteveld mij: “zou je het leuk vinden om bij Halmos te werken”. Ik kende Willem als adviseur in een groot project in Den Haag waar ik namens de installateur als werkvoorbereider/projectleider actief was. Na een gesprek stemde ik toe met de gedachte: "gaat het niet kan ik altijd nog terug naar de uitvoerende kant”. Ik begon als assistent-projectleider, maar al snel mocht ik meewerken aan grote, technisch bijzondere projecten, zoals het hoofdkantoor van luchthaven Schiphol. Toen (en nog steeds) een spraakmakend gebouw van architect Wim Quist. Later volgden nog vele projecten op de nationale luchthaven en door het hele land. De technisch complexe projecten werden daarbij vaak 'mijn ding'. Zoals de bioscopen voor Pathé in Amsterdam en de Nolet Destilleerderij in Schiedam. Waar ik echt van geniet is om in gesprek met opdrachtgevers en gebruikers - mensen vaak zonder technische achtergrond - hun eisen en wensen te vertalen naar een ontwerp. Ook wil ik aan die mensen in normaal Nederlands kunnen uitleggen wat alle technische abracadabra op tekening precies betekent.Sinds begin 2000 ben ik verantwoordelijk voor alle IKEA-projecten en geef ik leiding aan een team van 4 tot 5 mensen binnen Halmos die daar bijna continu mee aan het werk zijn. Niet veel mensen weten dat een IKEA-vestiging flink veel technisch complexe installaties herbergt. Om deze allemaal te ontwerpen en de realisatie te begeleiden, is ontzettend leuk. Deze hele combinatie maakt het werken bij Halmos, na 33 jaar, nog altijd erg uitdagend en leuk.

Ed Rooijakkers

Directielid/ Adviseur Bouwfysica +31653167175

"Volledige vrijheid om nieuwe dingen te ontdekken en te leren"

Monitoring, commissioning en Duurzaam Beheer en Onderhoud zijn instrumenten om er zeker van te zijn dat we het maximale uit gebouwen en technische voorzieningen halen.

Ruim 30 jaar geleden begon ik bij Halmos Adviseurs met destijds de motivatie om hier mijn eerste carrière als voorman/maatvoerder/timmerman en mijn latere studie natuurkunde te kunnen combineren. Ik had immers zowel 'bouw' als 'fysica' gedaan. Dus de combinatie 'bouwfysica' leek mij vanzelfsprekend. In de praktijk bleek bouwfysica toch een heel ander vak, zodat er voor mij veel te leren en te ontdekken viel. Ik kon mijn nieuwsgierigheid en interesse naar nieuwe dingen hier flink botvieren. Die ruimte was er, is er nog steeds en ook die nieuwsgierigheid is gebleven. Gelukkig maar, want er is op het vlak van installaties, modelvorming en computersimulaties erg veel te ontdekken en te leren. Ik verwonder me nog elke dag dat de dingen die we verzinnen ook echt kunnen worden gemaakt. Met veel trots bezie ik dan het resultaat: WKO met warmtepompintegratie, duurzame infrastructuur, daglichtsystemen en -simulaties, binnenklimaat in complexe ruimtes en atria, voorspellingen voor energiebesparing en haalbaarheidsstudies. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen waarbij ik de afgelopen jaren aan de wieg heb mogen staan.

De laatste jaren besteed ik veel aandacht aan monitoring, commissioning en natuurlijk Duurzaam Beheer en Onderhoud. Daarmee kunnen we er zeker van zijn dat we het maximale uit gebouwen en technische voorzieningen halen.Halmos bood me steeds weer de volledige vrijheid om nieuwe dingen te ontdekken en me in onderwerpen te verdiepen die mij boeien of waarnaar ik nieuwsgierig ben. Zelfs als dit niet direct een commercieel voordeel, ontwerp of product oplevert. Zo leer ik dagelijks nieuwe dingen over uiteenlopende onderwerpen die ik weer op collega's overdraag. Dat geeft het werken bij Halmos enorm veel voldoening en plezier.'

Ubo van der Burg

Directielid/Adviseur Werktuigbouw +31610054783

"Klein, groot, complex of eenvoudig; elk project maakt mij enthousiast"

Met installaties als een zonneboiler, PV-panelen en een WKO hebben we voor het Stadskantoor in Utrecht een heel mooi BREEAM-certificaat weten te bemachtigen. Daar ben ik echt trots op.

Voor de stage van mijn opleiding HTS werktuigbouwkunde kwam ik bij Halmos terecht. Ik mocht er ook mijn afstudeerproject uitvoeren. Al snel was het mij duidelijk dat dit bedrijf aan uitdagende projecten werkt en veel mogelijkheden biedt om nieuwe kennis op te doen. Zodoende solliciteerde ik in 2000 bij Halmos. Al weer 23 jaar werk ik hier met veel plezier en voldoening. Als projectleider heb ik in die tijd veel interessante projecten de revue zien passeren. Klein, groot, complex of eenvoudig; voor elk project kun je me enthousiast maken. Eén van mijn laatste projecten was het Stadskantoor in Utrecht. We werkten hier in opdracht van de NS en de gemeente aan installaties voor bijvoorbeeld de parkeergarage, de kantoorruimten, de grootkeuken en de serverruimte. Dit was een dermate groot project dat ik geruime tijd vrijwel ‘leefde op de bouw. De uitdaging hier waren de vele verschillende wensen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, met inbreng van veel partijen, waaronder de GGD. Met installaties als een zonneboiler, PV-panelen en een WKO hebben we voor dit project een BREEAM-certificaat weten te bemachtigen. Samen met collega-adviseurs en aannemers hebben we een mooi en duurzaam project kunnen neerzetten. Daar ben ik best trots op. De samenwerking met mijn collega-adviseurs is meer dan uitstekend. Het is één van de redenen dat ik hier nog altijd graag werk. Samen versterken we elkaar en weten we mooie resultaten te leveren.