jaar januari 2015-juni 20

Renovatie P.J. Vethgebouw

Beschrijving

Renovatie P.J. Veth gebouw

Het P.J. Vethgebouw is een bestaand Gemeentelijk Monument gelegen aan de campus van Leiden. In dit gebouw zijn kantoren en onderwijsruimten voorzien. In samenspraak en samenwerking met de architect zijn de installaties volledig vernieuwd en geïntegreerd in het monument.

De installaties zijn in goede samenspraak en samenwerking met de architect ontworpen en in een BIM-model gemodelleerd en afgestemd. Vele installatieonderdelen zijn uit het zicht onttrokken door een slimme infrastructuur. Andere installatieonderdelen zijn juist in het zicht aangebracht en esthetisch ontworpen.
Het BIM-model heeft eraan bijgedragen dat van tevoren alles inzichtelijk was.
De installaties op het dak zijn volledig uit het zicht opgesteld.
De luchtbehandeling, koeling en warmteopwekking is op de zolder geïntegreerd met een horizontale infrastructuur over de zoldervloer en van daaruit is het gebouw met meerdere verticale schachten gevoed. In het souterrain zijn de elektra en dataruimten opgenomen die vanaf de onderzijde dezelfde schachten van kabels voorzien.
Op de verdiepingen zijn in de houten vloeren de elektraleidingen aangebracht naar de verlichting en de wanden voor de aansluitvoorzieningen. 
De geconditioneerde lucht is door luchtverdeelslangen toegevoerd in de ruimten en wordt afgezogen door roosters in de schachtwanden.
Op deze wijze is een modern aangenaam klimaat gerealiseerd waarbij de installaties esthetisch afgestemd in het monument zijn opgenomen.

 

 

Ronald Hessing

Projectleider Werktuigbouw

" Halmos staat voor mij voor een gemoedelijke..."

meer over Ronald Hessing

Opdrachtgever

Universiteit Leiden

Architect

Hoek & de Wit Architecten

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 4850 m2

Ronald Hessing

Projectleider Werktuigbouw +31651837082

"Uitdaging is om wensen, mogelijkheden en budgetten op één lijn te krijgen"

Halmos staat voor een gemoedelijke sfeer, prettige samenwerking en goed persoonlijk contact. Maar ook voor uitdagende en inspirerende projecten. Die combinatie maakt het hier zo leuk.

Halmos staat voor mij voor een gemoedelijke sfeer, prettige samenwerking en goed persoonlijk contact. Maar ook voor uitdagende en inspirerende projecten. Die combinatie maakt het werken bij Halmos juist zo leuk. Technisch gezien krijg ik hier de mogelijkheid om aan de meest innovatieve en hoogwaardige installaties te mogen werken, zowel aan de advieskant als bij het ontwerp. De uitdaging is steeds opnieuw om wensen, mogelijkheden en beschikbare budgetten op één lijn te krijgen, of het nu gaat om eenvoudige optimalisaties van bestaande installaties of om het ontwerp van de meest complexe installatievormen voor een nieuwbouwsituatie. De afgelopen jaren kreeg ik de kans om me steeds verder te specialiseren in verschillende installaties, met name in warmte- en koudeopslagsystemen. Door persoonlijke inzet en aandacht lukt het steeds om deze complexe installaties goed werkend te krijgen, zodat ze ook op lange termijn daadwerkelijk de beloofde resultaten behalen.