jaar 2013

Fioretti College in Lisse

Sprinklerinstallatie als aanvullende veiligheidsvoorziening maakt een open indeling tussen diverse onderwijsruimten en het atrium mogelijk.

  • Fioretti College in Lisse
  • Fioretti College in Lisse
  • Fioretti College in Lisse
  • Fioretti College in Lisse
  • Fioretti College in Lisse

Beschrijving

Fioretti College is een van energiezuinigste schoolgebouwen in Nederland

Het Fioretti College maakt deel uit van de herinrichting van de Sportlaan in Lisse. Halmos ontwierp een voor dit project een centraal warmte- en koudeopslagsysteem (WKO-systeem). In elk gebouw van dit complex zorgt een warmtepomp met specifieke naregeling voor een optimaal comfort én besparing.

Het Fioretti College in Lisse is een erg modern onderwijsgebouw dat over alle mogelijke faciliteiten beschikt. Een grote multifunctionele zaal, restaurant, ontmoetingsplekken, centrale computerruimte, mediatheek en moderne onderwijsvoorzieningen. Het gebouw bevat ook een groot centraal atrium waarop alle functies uitkomen. Door de toepassing van een sprinklerinstallatie als aanvullende veiligheidsvoorziening maakten wij het mogelijk om een open indeling te realiseren tussen de diverse onderwijsruimten met het atrium.

Centraal WKO-systeem

Het Fioretti College is één van de gebouwen die deel uitmaakt van de herinrichting van de Sportlaan in Lisse. Het is daarom ook een van de gebouwen die een aansluiting heeft op een door Halmos ontworpen, centraal WKO-systeem van waaruit alle gebouwen met behulp van een warmtepomp hun energie halen.

Duurzame klimatisering

Voor een uitstekende kwaliteit van de binnenlucht kozen wij voor gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. De hoeveelheid ventilatielucht wordt op basis van aanwezigheid en kwaliteit van de lucht per ruimte of zone geregeld. De vloerverwarming en vloerkoeling zorgen voor duurzame en comfortabele klimatisering. Alle lokalen zijn voor verwarming en koeling en ventilatie voorzien van naregelingen. Daglichtregelingen en aanwezigheidsdetectie voor de verlichting maken tevens deel uit van het ontwerp. Door de toepassing van dit energiezuinige installatieconcept met een hoog comfortniveau behoort het Fioretti College tot de meest geavanceerde schoolgebouwen in Nederland.

De vloerverwarming en vloerkoeling zorgen in combinatie met een WKO voor duurzame en comfortabele klimatisering.

 

 

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek

" In de 35 jaar dat ik bij Halmos in dienst..."

meer over Willem Harteveld

Opdrachtgever

Stichting Fioretti Teylingen

Architect

Broekbakema

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 10.500 m²

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek +31622668870

"Bij ons is alles maatwerk, de automatische piloot bestaat niet"

Ik ben er trots op dat we steeds weer de klus klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht.

In de 35 jaar dat ik bij Halmos in dienst ben, zorgen tevreden opdrachtgevers er steeds voor dat het werk voldoening blijft geven. Samen met collegas en aannemers komen we in elk project met een slimme oplossing. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers altijd centraal. Het is aan ons om de juiste technieken te vinden voor de vraagstukken van mensen. Dat boeit me vooral in het werk, om zowel met de techniek als met mensen bezig te zijn. Technieken veranderen razendsnel, ook zijn de gebruikers in elk project weer anders. Het gaat dus altijd om maatwerk, de automatische piloot bestaat voor ons niet. Daarnaast hebben we vandaag de dag met veel meer doelstellingen te maken. Waar duurzaamheid nu vaak doorslaggevend is, was dat 20 jaar geleden geen issue.

Maar ook zien we nu langdurige onderhoudscontracten, prestatiedoelstellingen, focus op beheerskosten, nieuwe ketensamenwerkingsvormen en dergelijke. Het maakt ons werk complexer en daarom ook uitdagender. Ik kan niet echt één project noemen waar ik na al die jaren het meest trots op ben. Trots ben ik op het feit dat we steeds weer de klus weten te klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en met verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht. Dat leidt tot tevreden opdrachtgevers, die steeds weer terug komen. Daar ben ik nou echt trots op.’