jaar 1998

Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht

Via een slim ontwerp én intelligente uitvoering kon het gebouw in bedrijf blijven en hielden we de kosten voor nieuwe voedingsnetten beperkt.

  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht
  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht
  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht
  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht
  • Faculteit Gezondheidszorg in Utrecht

Beschrijving

Faculteit Gezondheidszorg door nieuwbouw en renovatie onder één dak

Het gebouw van de Faculteit Gezondheidszorg moest worden uitgebreid. De architect koos voor het open maken van het toegangsplein en het aanbouwen van een locatie voor onder meer de bewegingsleer. Halmos stelde het voorontwerp, het definitief ontwerp en prestatiebestek op. Voor alle disciplines deden we tevens een beperkte directievoering.

Na de realisatie was de oude L-vorm veranderd in een nieuwe carrévorm. Hierdoor was het mogelijk om een groot aantal servicefaciliteiten op het binnenplein te realiseren. Alle energievoorzieningen hebben we uitgebreid op bestaande, aanwezige locaties. Zo kon het gebouw in bedrijf blijven en hielden we de kosten voor de nieuwe voedingsnetten beperkt.

Alle energievoorzieningen zijn uitgebreid op bestaande, aanwezige locaties.

Ron van der Plas

Directeur/ Adviseur Werktuigbouw

" 'In 25 jaar Halmos ben ik vooral trots..."

meer over Ron van der Plas

Opdrachtgever

College van bestuur Hogeschool van Utrecht

Architect

EGM Architecten Rotterdam

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 10.200 m² (totale uitbreiding)

Ron van der Plas

Directeur/ Adviseur Werktuigbouw +31651997998

"Geen werk te klein of te simpel, maar ook niet te groot of te ingewikkeld"

Op bijna elke plek in ons land kom je wel een project van ons tegen. Ook is er geen type gebouw waar Halmos in al die jaren nog geen ervaring mee heeft opgedaan.

'In 25 jaar Halmos ben ik vooral trots op de vele prachtige projecten die wij samen met fantastische collega's hebben gerealiseerd. Rijdend door Nederland kom je op bijna elke plek wel een project van ons tegen. Ook is er vrijwel geen type gebouw waar Halmos in al die jaren nog geen ervaring mee heeft opgedaan. Tegelijk ben ik trots op de vele duurzame relaties voor wie wij met regelmaat onze diensten mogen uitvoeren, zoals Schiphol, IKEA, Universiteit Leiden, Rijksvastgoed, Antonius ziekenhuis, VO Haaglanden en gemeenten zoals Utrecht, Haarlem en Den Haag.

Halmos is, als het gaat om innovatieve technieken, oplossingen en adviezen, een bewezen trendsetter. Dat bleek bijvoorbeeld bij het hoofdkantoor van Schiphol van 35.000m2. Al in 1993 hebben wij bij de realisatie de, voor die tijd zeer innovatieve techniek van warmte- en koudeopslag in de bodem mogelijk gemaakt. Ook kozen we daar voor de eerste integratie van verlichting, klimaat en zonweringsturing en de toepassing van klimaatplafonds voor verwarming en koeling. Nog steeds worden deze technieken toegepast en als innovatief aangemerkt. Twee jaar later, in 1995, adviseerden wij de eerste warmtepompintegratie in een WKO-systeem voor het Zwitserleven kantoorgebouw in Amstelveen. Het stadskantoor in Ypenburg, met de karakteristieke Haagse ooievaar als windgiek, is nog zo'n innovatief project. Daar ontwikkelden wij het concept van hybride en natuurlijke ventilatietechnieken met behulp van automatische ventilatieklepjes in de gevel en natuurlijke afzuiging via een schoorsteen en een windgiek. En wat te denken van het Arcus College in Heerlen, waar wij verwarming ontwierpen met gebruikmaking van warmte uit 700 meter diepe, oude mijngangen.
Voor ons bureau is werkelijk geen werk te klein of te simpel, maar ook geen project te groot of te ingewikkeld. Met onze kennis en enorme flexibiliteit weten wij op elke vraag en voor elke ambitie een financieel afgewogen advies te maken.'