jaar 2019

Schiphol kantorencomplex The Base D

Beschrijving

Schiphol kantorencomplex The Base D
Na de renovatie van The Base A t/m C inclusief een commerciële plint hebben wij een nieuwbouw voor The Base D mogen realiseren. Een kantoorgebouw bestaande uit 6.000 m² BVO.

Onder het gebouw is eveneens een parkeergarage van 3.250 m² BVO gerealiseerd en naast het gebouw een parkeergarage in twee lagen van 5.700 m² BVO.

The Base D is uitgevoerd met klimaatplafonds en met een smartbuilding systeem. Met dit smartbuildingsysteem kunnen de gebruikers met hun smartphone, temperatuur, verlichting en zonwering instellen. Ook worden de bezetting en gebruik gemeten om de facilitaire dienst van gebruikersdata te voorzien. De frequentie van het schoonmaken wordt afgestemd op het gebruik, de klimaatinstallatie wordt pas ingeschakeld als de ruimte daadwerkelijk wordt gebruikt, bezetting van kantoren en vergaderruimten worden gemeten zodat een lege werkplek of vergaderruimte eenvoudig is te vinden.

In de nieuwbouw is tevens een WKO-installatie met warmtepompen gerealiseerd die tevens warmte en koude levert aan de bestaande bouwdelen A, B en C.

Verder zijn de installaties zo veel mogelijk geïntegreerd in de constructie om een optimale flexibiliteit aan gebruikers te bieden.

Het project is BREEAM excellent gecertificeerd.

Het project is opgeleverd in juni 2019.

Na de afronding van het gebouw hebben wij het ontwerp van kantoorgebouw The Grove mogen realiseren. Een kantoorgebouw als uitbreiding van The Base met een vergelijkbaar kwaliteitsniveau en een BREEAM outstanding ontwerpcertificaat
De realisatie van dit gebouw wacht nog op een huurder.

Vooraanzicht

 

                                                                                                            Achterzijde                                                                                                                            

 

Entree

 

 

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek

meer over

Serge Baan

Engineer Elektrotechniek

meer over

Wout van den Haak

Engineer Werktuigbouw

meer over

Opdrachtgever

Schiphol Real Estate

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 6.000 m2

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek +31622668870

"Bij ons is alles maatwerk, de automatische piloot bestaat niet"

Ik ben er trots op dat we steeds weer de klus klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht.

In de 45 jaar dat ik bij Halmos in dienst ben, zorgen tevreden opdrachtgevers er steeds voor dat het werk voldoening blijft geven. Samen met collegas en aannemers komen we in elk project met een slimme oplossing. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers altijd centraal. Het is aan ons om de juiste technieken te vinden voor de vraagstukken van mensen. Dat boeit me vooral in het werk, om zowel met de techniek als met mensen bezig te zijn. Technieken veranderen razendsnel, ook zijn de gebruikers in elk project weer anders. Het gaat dus altijd om maatwerk, de automatische piloot bestaat voor ons niet. Daarnaast hebben we vandaag de dag met veel meer doelstellingen te maken. Waar duurzaamheid nu vaak doorslaggevend is, was dat 30 jaar geleden geen issue.

Maar ook zien we nu langdurige onderhoudscontracten, prestatiedoelstellingen, focus op beheerskosten, nieuwe ketensamenwerkingsvormen en dergelijke. Het maakt ons werk complexer en daarom ook uitdagender. Ik kan niet echt één project noemen waar ik na al die jaren het meest trots op ben. Trots ben ik op het feit dat we steeds weer de klus weten te klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en met verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht. Dat leidt tot tevreden opdrachtgevers, die steeds weer terug komen. Daar ben ik nou echt trots op.’

Serge Baan

Engineer Elektrotechniek

" Wat ik vooral interessant vind aan ons werk..."

Wat ik vooral interessant vind aan ons werk is dat we uit het niets langzaam maar zeker iets moois zien ontstaan. Van de eerste schetsplattegronden tot de oplevering van een nieuw gebouw met tevreden gebruikers; in elke fase voegt Halmos kennis en waarde toe. Zelf doe ik dat voor wat betreft de elektrotechnische installaties bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Daarvoor maak ik voorlopige ontwerpen, stel ik bestekken op en verzorg ik de bijbehorende tekeningen, berekeningen en ramingen. Het kan gaan om licht- en krachtinstallaties, beveiligingsinstallaties en data-installaties. Soms ook heb ik te maken met het ontwerp van een transport- of een gevelonderhoudsinstallatie. Na de bestekfase ondersteun ik de uitvoering, tot de oplevering aan toe. Zo controleer ik de werktekeningen en meer- en minderwerken, doe ik opnames en houd ik toezicht op locatie. Juist het feit dat ik in dit werk contact heb met zo veel verschillende partijen, maakt het werk zo leuk. Het ene moment zit ik aan tafel met een architect, dan weer met een opdrachtgever, een eindgebruiker, een leverancier, een installateur of een collega.

Wout van den Haak

Engineer Werktuigbouw

" Als engineer bij Halmos ben ik..."

Als engineer bij Halmos ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen van klimaatinstallaties in de breedste zin van het woord. Daartoe behoort het opstellen van schetsontwerpen en definitieve ontwerpen, maar ook van werkomschrijvingen, richtlijnen, voorwaarden en bestekken. Als alles netjes op papier staat en het echte werk begint, blijf ik uiteraard betrokken bij de uitvoering. Zo kom ik over de vloer bij scholen, woonwarenhuizen en kantoren, bij de Eerste Kamer en casino’s. Wat mij aanspreekt in Halmos is dat het een compact en dynamisch bedrijf is met een enorme variatie in projecten. Vakbekwaamheid en zelfontplooiing staan hier hoog in het vaandel en iedereen krijgt voldoende ruimte om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te pakken. Natuurlijk werken we allemaal hard, maar tegelijkertijd is er ruimte voor persoonlijk contacten in een vertrouwde en ongedwongen sfeer. Ik kwam in 2002 bij Halmos in dienst, zes maanden na afronding van mijn studie Hogere Installatie Techniek in Utrecht. Dat ik het hier nog altijd erg naar mijn zin heb, komt door al die positieve eigenschappen, die je maar zelden in één bedrijf terugvindt.