jaar 2018

Schiphol kantorencomplex The Base A t/m C

Beschrijving

Schiphol kantorencomplex The Base A t/m C              
In 2013 hebben wij van Schiphol Vastgoed de opdracht gekregen voor de revitalisering van het bestaande kantorencomplex The Base (voormalig Triport).
Uitgangspunten voor deze advieswerkzaamheden waren een duurzaam ontwerp voor de toekomst en renovatie van de bestaande installaties waarbij de huurders binnen de gebouwen gehuisvest konden blijven.
Architectonisch is het gebouw ontworpen voor de toekomst door een multifunctionele plint toe te voegen welke de gebouwen met elkaar verbinden.
Uitgangspunten voor de renovatie was zoveel mogelijk hergebruik van bestaande materialen en voorbereiden op energiezuinigheid. Hierbij is de gevel hergebruikt en voorzien van een folie voor een moderne uitstraling. De zonweringsinstallatie is vernieuwd met elektrisch bedienbare screens aan de buitenzijde. Het klimaatsysteem met een all-air luchtbehandeling, topkoeling en radiatoren is 100% hergebruikt. Hieraan zijn plafondinductie-units toegevoegd waardoor een temperatuurregeling per ruimte mogelijk is. Door de inductie-units is ook toepassing van laagtemperatuurverwarming mogelijk zodat een WKO-installatie kan worden geïntegreerd. Reeds voorsorterend hierop zijn de koelmachines vervangen door warmtepompen. De verlichting is vervangen door LED, geschakeld op afwezigheid en de plafonds zijn vernieuwd. Ook de toiletgroepen zijn gemoderniseerd.
Alle huurders maken gebruik van het restaurant dat in het atrium is opgenomen. Hiervan wordt gedurende de gehele dag gebruikt gemaakt voor zowel ontmoetingen als overleggen. Het atrium en de verbindingspassage vormen een open gebied dat mogelijk is gemaakt door integratie van een sprinklersysteem.
Deze revitalisering heeft een modern hedendaags kantoorgebouw opgeleverd dat weer voldoende levensvatbaar is en een grote toekomstwaarde heeft gekregen.
Tijdens de renovatie en uitbreiding van de gebouwen hebben we ook de advisering mogen verzorgen voor de aanpassing van de casco-installaties voor de specifieke huurders zoals GrandVision, Vermaat (restaurant), Timing, Randstad, Adeco, Starbucks, etc.
Door de succesvolle renovatie van A t/m C werd de uitbreiding met nieuwbouw The Base D al spoedig mogelijk gemaakt. Zie hiervoor onze projectspecificatie van The Base D.
Tegelijk met deze uitbreiding kon ook een WKO-installatie worden geïntegreerd ter verduurzaming van het hele complex.
Op dit moment wordt gebouw The Base A gerenoveerd en aangesloten op de WKO-installatie. Het gebouw zal in 2021 volledig gerenoveerd opgeleverd worden.

 

 

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek

" In de 40 jaar dat ik bij Halmos in dienst..."

meer over Willem Harteveld

Ron van der Plas

Directeur/ Adviseur Werktuigbouw

" 'In 30 jaar Halmos ben ik vooral trots..."

meer over Ron van der Plas

Opdrachtgever

Schiphol Real Estate

Architect

Greg Stenson (UK)

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 23.000 m2

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek +31622668870

"Bij ons is alles maatwerk, de automatische piloot bestaat niet"

Ik ben er trots op dat we steeds weer de klus klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht.

In de 40 jaar dat ik bij Halmos in dienst ben, zorgen tevreden opdrachtgevers er steeds voor dat het werk voldoening blijft geven. Samen met collegas en aannemers komen we in elk project met een slimme oplossing. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers altijd centraal. Het is aan ons om de juiste technieken te vinden voor de vraagstukken van mensen. Dat boeit me vooral in het werk, om zowel met de techniek als met mensen bezig te zijn. Technieken veranderen razendsnel, ook zijn de gebruikers in elk project weer anders. Het gaat dus altijd om maatwerk, de automatische piloot bestaat voor ons niet. Daarnaast hebben we vandaag de dag met veel meer doelstellingen te maken. Waar duurzaamheid nu vaak doorslaggevend is, was dat 25 jaar geleden geen issue.

Maar ook zien we nu langdurige onderhoudscontracten, prestatiedoelstellingen, focus op beheerskosten, nieuwe ketensamenwerkingsvormen en dergelijke. Het maakt ons werk complexer en daarom ook uitdagender. Ik kan niet echt één project noemen waar ik na al die jaren het meest trots op ben. Trots ben ik op het feit dat we steeds weer de klus weten te klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en met verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht. Dat leidt tot tevreden opdrachtgevers, die steeds weer terug komen. Daar ben ik nou echt trots op.’

Ron van der Plas

Directeur/ Adviseur Werktuigbouw +31651997998

"Geen werk te klein of te simpel, maar ook niet te groot of te ingewikkeld"

Op bijna elke plek in ons land kom je wel een project van ons tegen. Ook is er geen type gebouw waar Halmos in al die jaren nog geen ervaring mee heeft opgedaan.

'In 30 jaar Halmos ben ik vooral trots op de vele prachtige projecten die wij samen met fantastische collega's hebben gerealiseerd. Rijdend door Nederland kom je op bijna elke plek wel een project van ons tegen. Ook is er vrijwel geen type gebouw waar Halmos in al die jaren nog geen ervaring mee heeft opgedaan. Tegelijk ben ik trots op de vele duurzame relaties voor wie wij met regelmaat onze diensten mogen uitvoeren, zoals Schiphol, IKEA, Universiteit Leiden, Rijksvastgoed, Antonius ziekenhuis, VO Haaglanden en gemeenten zoals Utrecht, Haarlem en Den Haag.

Halmos is, als het gaat om innovatieve technieken, oplossingen en adviezen, een bewezen trendsetter. Dat bleek bijvoorbeeld bij het hoofdkantoor van Schiphol van 35.000m2. Al in 1993 hebben wij bij de realisatie de, voor die tijd zeer innovatieve techniek van warmte- en koudeopslag in de bodem mogelijk gemaakt. Ook kozen we daar voor de eerste integratie van verlichting, klimaat en zonweringsturing en de toepassing van klimaatplafonds voor verwarming en koeling. Nog steeds worden deze technieken toegepast en als innovatief aangemerkt. Twee jaar later, in 1995, adviseerden wij de eerste warmtepompintegratie in een WKO-systeem voor het Zwitserleven kantoorgebouw in Amstelveen. Het stadskantoor in Ypenburg, met de karakteristieke Haagse ooievaar als windgiek, is nog zo'n innovatief project. Daar ontwikkelden wij het concept van hybride en natuurlijke ventilatietechnieken met behulp van automatische ventilatieklepjes in de gevel en natuurlijke afzuiging via een schoorsteen en een windgiek. En wat te denken van het Arcus College in Heerlen, waar wij verwarming ontwierpen met gebruikmaking van warmte uit 700 meter diepe, oude mijngangen.
Voor ons bureau is werkelijk geen werk te klein of te simpel, maar ook geen project te groot of te ingewikkeld. Met onze kennis en enorme flexibiliteit weten wij op elke vraag en voor elke ambitie een financieel afgewogen advies te maken.'