jaar 2016-2022

Kantoorgebouw ING Maple

Beschrijving

Kantoorgebouw ING Maple

In april 2016 zijn wij gestart met de renovatie van een bestaand kantoorgebouw voor ING te Amsterdam.
Het gehele bestaande gebouw (inclusief de gevel) is volledig gesloopt met uitzondering van de bestaande constructie.
Het gebouw heeft een omvang van 15.800 m2 BVO.


Duurzaam
De doelstellingen voor dit project waren het halen van het BREEAM in use excellent niveau en een EPA-label A (bestaande gebouw had EPA-label G).


Laagtemperatuur verwarming en Hoogtemperatuur koeling
De warmte en koude wordt geleverd door een aansluiting op het warmtenet en koudenet van Vattenfall. De kantoren worden over het algemeen verwarmd en gekoeld middels inductie-units, waarbij het thermisch comfort voldoet aan klimaatklasse A.
De ‘central area’ worden gebruikt als lounge, koffie, overleggebied en worden geklimatiseerd met klimaatplafonds waarbij de luchtkanalen gedistribueerd worden via het dak.


LED verlichting
Het hele gebouw wordt verlicht door zeer energiezuinige LED verlichtingsarmaturen, geschakeld op basis van aanwezigheid.


Duurzame energie
De dichte dakvlakken zijn vol gelegd met hoog rendement PV cellen. Deze energie wordt direct gebruikt in het gebouw en de overtollige energie wordt terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet.

 

Opstelling werkplekken

 Concentratie werkplek

Centrale vide

Centraal trappenhuis

Casco-indeling