jaar 2002

Interfacultair Reactor Instituut (IRI) in Delft

Specifieke installatieonderdelen zijn markante onderdelen in de uitbreiding van het radionucleaire laboratoria van TU Delft.

  • Interfacultair Reactor Instituut (IRI) in Delft
  • Interfacultair Reactor Instituut (IRI) in Delft
  • Interfacultair Reactor Instituut (IRI) in Delft
  • Interfacultair Reactor Instituut (IRI) in Delft

Beschrijving

Bijzonder installatieontwerp voor radionucleaire laboratorium TU Delft

Op de campus van TU Delft breidde Interfacultair Reactor Instituut (IRI) zijn laboratoria, kantoren en onderwijsruimten uit. Halmos ontwikkelde voor al deze specifieke ruimten een passend installatieontwerp op basis van het bouwkundig ontwerp van Architecten van Mourik. Vanwege de radionucleaire voorschriften golden er wel bijzondere installatie-eisen.

Het wetenschappelijke instituut IRI, waar zich een nucleaire reactor bevindt, maakt onderdeel uit van TU Delft. Bij de uitbreiding werd het oorspronkelijke, kruisvormige gebouw omgebouwd tot een carré-vorm. En in het bestaande complex werden de radionucleaire laboratoria (klasse B) uitgebreid en aangepast.

Naregelingen per ruimte

In de laboratoria bevinden zich diverse, specifieke installatieonderdelen die typerend zijn voor een dergelijke omgeving, zoals installaties met technische gassen, koelwatersystemen en een all air variabel volumesysteem met naregelingen per ruimte. Daarnaast moesten alle betrokken partijeen aan een extra eis voldoen tijdens de bouwactiviteiten voor de nieuwbouw, de verbouw en de renovatie: het instituut moest gewoon in bedrijf kunnen blijven.

Ontwerpen voor diverse, specifieke installatieonderdelen die typerend zijn voor laboratoriumomgeving.

 

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek

" In de 35 jaar dat ik bij Halmos in dienst..."

meer over Willem Harteveld

Opdrachtgever

TU Delft Interfacultair Reactor Instituut

Architect

architecten van Mourik bv

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 4.940 m²

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek +31622668870

"Bij ons is alles maatwerk, de automatische piloot bestaat niet"

Ik ben er trots op dat we steeds weer de klus klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht.

In de 35 jaar dat ik bij Halmos in dienst ben, zorgen tevreden opdrachtgevers er steeds voor dat het werk voldoening blijft geven. Samen met collegas en aannemers komen we in elk project met een slimme oplossing. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers altijd centraal. Het is aan ons om de juiste technieken te vinden voor de vraagstukken van mensen. Dat boeit me vooral in het werk, om zowel met de techniek als met mensen bezig te zijn. Technieken veranderen razendsnel, ook zijn de gebruikers in elk project weer anders. Het gaat dus altijd om maatwerk, de automatische piloot bestaat voor ons niet. Daarnaast hebben we vandaag de dag met veel meer doelstellingen te maken. Waar duurzaamheid nu vaak doorslaggevend is, was dat 20 jaar geleden geen issue.

Maar ook zien we nu langdurige onderhoudscontracten, prestatiedoelstellingen, focus op beheerskosten, nieuwe ketensamenwerkingsvormen en dergelijke. Het maakt ons werk complexer en daarom ook uitdagender. Ik kan niet echt één project noemen waar ik na al die jaren het meest trots op ben. Trots ben ik op het feit dat we steeds weer de klus weten te klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en met verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht. Dat leidt tot tevreden opdrachtgevers, die steeds weer terug komen. Daar ben ik nou echt trots op.’