BREEAM-certificering

Echte duurzaamheid vraagt een integrale visie en aanpak

Beschrijving

Echte duurzaamheid vraagt een integrale visie en aanpak

Het creëren van een duurzaam gebouw gaat veel verder dan alleen het beperken van de energievraag en het duurzaam opwekken van de gebruikte energie. Wilt u naar echte duurzaamheid dan komt daar veel meer bij kijken. Het beperken van afvalstromen, vervuiling, water- en materiaalgebruik, het verbeteren van het binnenmilieu voor de gebruikers en bewustwording van de invloed van managementaspecten. Ook dit zijn stuk voor stuk onderdelen die invloed hebben op de mate waarin uw gebouw duurzaam is.

Inzetten van de BREEAM-methodiek

Met de BREEAM-methodiek van de Dutch Green Building Council komen al deze aspecten aan bod en kunnen wij de mate van duurzaamheid ten opzichte van andere gebouwen inzichtelijk maken. De BREEAM-methodiek is echter niet uitsluitend een maatlat; het is vooral een zeer bruikbaar instrument tijdens het ontwerp- en bouwproces.

Van quickscan tot volledig traject

Met onze kennis, ervaring en BREEAM-NL Expert adviseren wij u graag. U kunt bij ons terecht voor een eerste, verkennende quickscan. Daarin onderzoeken wij de mogelijkheid om voor uw project aan de BREEAM-methodiek te kunnen voldoen. Vervolgens verzorgen wij ook het begeleiden van een volledig BREEAM-certificeringstraject voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Er zijn inmiddels diverse projecten waarin wij met BREEAM ervaring hebben opgedaan, zoals het Stadskantoor Utrecht en The Base Schiphol (beiden BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie) en de Veiligheidsregio Haaglanden (BREEAM-NL In-Use).

green-building-counsil.jpg