jaar 2005

Hof van Gelderland in Ede

Totale ontwerpopdracht voor alle installaties en uitvoering van een deel van directie bij de nieuwbouw van winkelcentrum Hof van Gelderland.

  • Hof van Gelderland in Ede
  • Hof van Gelderland in Ede
  • Hof van Gelderland in Ede
  • Hof van Gelderland in Ede

Beschrijving

Installatieontwerp voor nieuw winkelcentrum met parkeergarage in Ede

Op de locatie van de oude Hof van Gelderland in Ede is een totaal nieuw winkelcomplex gerealiseerd. Het winkelcentrum bevat ruim 14.000 m² aan commerciële voorzieningen verdeeld over drie lagen. Halmos verzorgde het ontwerp van de installaties, beoordeelde de aanbesteding en deed de directievoering en oplevering van alle installaties.

Het project bestond uit 35 woningen, winkelruimten en een parkeergarage. Het winkelcentrum is omsloten door de Grotestraat, het Oude Kerkplein en het Marktplein. Op strategische locaties zijn belangrijke publiekstrekkende winkels gevestigd, zoals bijvoorbeeld de MediaMarkt, Supermarkt Boni en Bakker Bart. Onderdeel van de nieuwbouw was een ondergrondse parkeergarage onder het nabijgelegen Marktplein voor circa 450 auto’s. 

Aanbesteding beoordelen

Voor dit project stelden wij het voorlopig en definitief ontwerp op, stelden we de richtlijnen en voorwaarden samen en beoordeelden we de aanbesteding. Voor alle installaties, inclusief de transportinstallaties, deden we de beperkte directievoering én oplevering.

Op strategische locaties zijn belangrijke publiekstrekkende winkels gevestigd.

 

Rob Franke

Directielid/ Adviseur Elektrotechniek

" Ruim 25 jaar geleden vroeg Willem Harteveld..."

meer over Rob Franke

Opdrachtgever

ING Vastgoed Ontwikkelingen

Architect

Architectenbureau Ellerman Lucas van Vugt

In samenwerking met

Macéka Vastgoed

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 14.000 m²

Rob Franke

Directielid/ Adviseur Elektrotechniek +31651225313

"Technische abracadabra vertalen en onze klanten helder informeren"

Al ruim 25 jaar betrokken bij het ontwerp en de begeleiding van de uitvoering van technisch complexe projecten door het hele land.

Ruim 25 jaar geleden vroeg Willem Harteveld mij: “zou je het leuk vinden om bij Halmos te werken”. Ik kende Willem als adviseur in een groot project in Den Haag waar ik namens de installateur als werkvoorbereider/projectleider actief was. Na een gesprek stemde ik toe met de gedachte: "gaat het niet kan ik altijd nog terug naar de uitvoerende kant”. Ik begon als assistent-projectleider, maar al snel mocht ik meewerken aan grote, technisch bijzondere projecten, zoals het hoofdkantoor van luchthaven Schiphol. Toen (en nog steeds) een spraakmakend gebouw van architect Wim Quist. Later volgden nog vele projecten op de nationale luchthaven en door het hele land. De technisch complexe projecten werden daarbij vaak 'mijn ding'. Zoals de bioscopen voor Pathé in Amsterdam en de Nolet Destilleerderij in Schiedam.Waar ik echt van geniet is om in gesprek met opdrachtgevers en gebruikers - mensen vaak zonder technische achtergrond - hun eisen en wensen te vertalen naar een ontwerp. Ook wil ik aan die mensen in normaal Nederlands kunnen uitleggen wat alle technische abracadabra op tekening precies betekent.Sinds begin 2000 ben ik verantwoordelijk voor alle IKEA-projecten en geef ik leiding aan een team van 4 tot 5 mensen binnen Halmos die daar bijna continu mee aan het werk zijn. Niet veel mensen weten dat een IKEA-vestiging flink veel technisch complexe installaties herbergt. Om deze allemaal te ontwerpen en de realisatie te begeleiden, is ontzettend leuk. Deze hele combinatie maakt het werken bij Halmos, na 25 jaar, nog altijd erg uitdagend en leuk.