jaar 2013

Woonzorgcomplex de Weerklank in Amsterdam

Een installatieontwerp waarbij robuuste degelijkheid hand in hand gaat met een vriendelijke uitstraling.

  • Woonzorgcomplex de Weerklank in Amsterdam
  • Woonzorgcomplex de Weerklank in Amsterdam

Beschrijving

Comfort en veiligheid voor bewoners van woonzorgcomplex De Weerklank

In opdracht van Kentalis adviseerden wij de technische installaties voor het woonzorgcomplex de Weerklank in Amsterdam. Dit project bestaat uit zes woonzorgappartementen voorzien van 42 slaapkamers en woonkamers. Daarnaast zijn er een activiteitenruimte en bijbehorende ruimten voor de medewerkers van Kentalis.

Het is vooral de inrichting van dit complex die specifieke eisen stelde. De cliënten van Kentalis zijn namelijk bewoners met een verstandelijke, auditieve en/of communicatieve beperking. Voor de uitvoering van de installaties betekent dit dat er hoge eisen worden gesteld aan geluid in het gebouw en veiligheid voor de cliënten en de medewerkers.

Speciale materialen

In de praktijk moesten wij, om het comfort voor de cliënten zo hoog mogelijk te maken, specifieke eisen stellen aan de materialen die we wilden toepassen. Zo kozen we bijvoorbeeld voor de afschakelbaarheid van elektrische aansluitpunten en creëerden we voorzieningen voor alarmoproepen. Om het personeel een veilige werkomgeving te bieden, ontwierpen we een speciale installatie voor persoonsbeveiliging. Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp is enerzijds een keuze voor robuuste degelijkheid maar anderzijds ook een vriendelijke uitstraling waarmee we het leven van de bewoners in het woonzorgcomplex zo prettig mogelijk maken. Mede dankzij donaties konden wij de beveiligingsinstallaties zodanig koppelen dat schakelingen, sturingen en alarmeringen voor iedereen overzichtelijk en op zeer eenvoudige wijze te bedienen zijn.

Hoge eisen aan geluid in het gebouw en aan de veiligheid voor alle gebruikers.

 

 

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek

meer over

Wout van den Haak

Engineer Werktuigbouw

meer over

Opdrachtgever

Kentalis

Architect

Van den Berg Architecten

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 4.370 m²

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek +31622668870

"Bij ons is alles maatwerk, de automatische piloot bestaat niet"

Ik ben er trots op dat we steeds weer de klus klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht.

In de 45 jaar dat ik bij Halmos in dienst ben, zorgen tevreden opdrachtgevers er steeds voor dat het werk voldoening blijft geven. Samen met collegas en aannemers komen we in elk project met een slimme oplossing. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers altijd centraal. Het is aan ons om de juiste technieken te vinden voor de vraagstukken van mensen. Dat boeit me vooral in het werk, om zowel met de techniek als met mensen bezig te zijn. Technieken veranderen razendsnel, ook zijn de gebruikers in elk project weer anders. Het gaat dus altijd om maatwerk, de automatische piloot bestaat voor ons niet. Daarnaast hebben we vandaag de dag met veel meer doelstellingen te maken. Waar duurzaamheid nu vaak doorslaggevend is, was dat 30 jaar geleden geen issue.

Maar ook zien we nu langdurige onderhoudscontracten, prestatiedoelstellingen, focus op beheerskosten, nieuwe ketensamenwerkingsvormen en dergelijke. Het maakt ons werk complexer en daarom ook uitdagender. Ik kan niet echt één project noemen waar ik na al die jaren het meest trots op ben. Trots ben ik op het feit dat we steeds weer de klus weten te klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en met verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht. Dat leidt tot tevreden opdrachtgevers, die steeds weer terug komen. Daar ben ik nou echt trots op.’

Wout van den Haak

Engineer Werktuigbouw

" Als engineer bij Halmos ben ik..."

Als engineer bij Halmos ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen van klimaatinstallaties in de breedste zin van het woord. Daartoe behoort het opstellen van schetsontwerpen en definitieve ontwerpen, maar ook van werkomschrijvingen, richtlijnen, voorwaarden en bestekken. Als alles netjes op papier staat en het echte werk begint, blijf ik uiteraard betrokken bij de uitvoering. Zo kom ik over de vloer bij scholen, woonwarenhuizen en kantoren, bij de Eerste Kamer en casino’s. Wat mij aanspreekt in Halmos is dat het een compact en dynamisch bedrijf is met een enorme variatie in projecten. Vakbekwaamheid en zelfontplooiing staan hier hoog in het vaandel en iedereen krijgt voldoende ruimte om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te pakken. Natuurlijk werken we allemaal hard, maar tegelijkertijd is er ruimte voor persoonlijk contacten in een vertrouwde en ongedwongen sfeer. Ik kwam in 2002 bij Halmos in dienst, zes maanden na afronding van mijn studie Hogere Installatie Techniek in Utrecht. Dat ik het hier nog altijd erg naar mijn zin heb, komt door al die positieve eigenschappen, die je maar zelden in één bedrijf terugvindt.