jaar 2013

IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel

Door een fasegewijze uitbreiding en renovatie kunnen de dagelijkse werkzaamheden in het ziekenhuis 'gewoon' doorgaan.

  • IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel
  • IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel
  • IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel
  • IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel
  • IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel
  • IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel
  • IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel
  • IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel

Beschrijving

Verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties

Het IJsselland Ziekenhuis is een ziekenhuis voor de Rotterdamse regio en beschikt over 390 bedden. Bij dit ziekenhuis werken bijna 1.500 medewerkers in vele disciplines en afdelingen. Sinds 2005 zijn wij betrokken bij de uitbreiding en vernieuwing van alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor een groot aantal medische afdelingen binnen het IJsselland Ziekenhuis.

Huisvestingsplan

Het ziekenhuis heeft een Lange Termijn Huisvestingsplan opgesteld waarbij diverse renovaties, herindelingen en uitbreidingen zijn ingepland. Doordat wij voor die renovaties en vernieuwingen een planmatige aanpak hebben opgesteld, kon het werk in het ziekenhuis praktisch ongestoord doorgaan.

Nieuwe bouwdelen

Wij zijn in 2007 begonnen met de nieuwbouw van een nieuwe bouwlaag op de bestaande bouwdelen E en gedeeltelijk F, waar kantoorfuncties en vergaderruimtes van in totaal 1.157 m² werden gevestigd. Ook is in dat jaar, tussen de bouwdelen A en C, een tweelaagse nieuwbouw gerealiseerd voor de poliklinieken van in totaal 1.240 m².

Renovaties en parkeren

Tevens zijn we in 2007 begonnen met de renovatie en herindeling van de bestaande Spoedeisende Hulp. Met name de installaties in dit gebouw van 955 m² waren aan een volledige vernieuwing toe. In 2010 werd het terrein van het ziekenhuis verrijkt met een nieuw, drielaags parkeerdek voor 280 parkeerplaatsen.

Nieuwe klinieken

In de laatste fase van de vernieuwing en renovatie is in 2014 een nieuw Maag Darm Lever (MDL) centrum gebouwd, inclusief een geboortecentrum. Vlak daarvoor, in 2013, is ook de bestaande afdeling B3 heringedeeld en gedeeltelijk uitgebreid voor de oncologische dagbehandeling. Beide complexen hebben een totale oppervlakte van 6.235 m²

Stap voor stap werden afdelingen gerenoveerd en vernieuwd maar waren we ook in staat om nieuwe afdelingen toe te voegen of met uitbreidingen te vergroten.

 


 

Ruben Habraken

Directielid/ Adviseur Werktuigbouw

" Integraliteit in advisering en ontwerp..."

meer over Ruben Habraken

Opdrachtgever

IJsselland Ziekenhuis

Architect

Bouwdelen: E1, F1, M0, M1 en L0
de Jong Gortemaker Algra Architecten en Ingenieurs
Bouwdelen: parkeergarage, oncologie en MDL
EGM Architecten

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: ca. 12.000 m2

Ruben Habraken

Directielid/ Adviseur Werktuigbouw +31622488426

"Integraliteit is één van de sterke eigenschappen van Halmos"

Nolet Distillery was uiterst tevreden over de totaalontzorging die we met onze integrale oplossingen konden bieden. Het distilleerproces werd hierdoor efficiënter en duurzamer.

Integraliteit in advisering en ontwerp beschouw ik als één van de, zo niet de sterkste eigenschap van Halmos. Een goed voorbeeld daarvan is het project Nolet Distillery in Schiedam, een bedrijf dat jenever en wodka produceert. Hier zijn we erin geslaagd om gebouw- en procesinstallaties te integreren voor wat betreft de warmte- en koude-uitwisseling. In het traditionele distilleerproces werd het product, de alcoholdamp, afgekoeld tot een vloeistof door het via een spiraal door een koelkuip met koud drinkwater te leiden. Het opgewarmde drinkwater kwam vervolgens in het riool terecht. Wij hebben dit systeem volledig omgevormd door, in eerste instantie, warmte op te vangen en te bufferen en vervolgens de alcoholdamp door vrije koelers op het dak te leiden. Tot slot koelt een warmtewisselaar de alcohol verder terug naar de gewenste temperatuur. Deze warmtewisselaar is weer gekoppeld aan het koelsysteem van het bedrijf, een koudeopslagsysteem in de bodem dat koelt met grondwater. Al deze ingrepen maakten het proces efficiënter en duurzamer. We hebben zelfs voor dit bedrijf nieuwe distilleerketels ontworpen, de productie daarvan begeleid en de inbedrijfstelling gemonitord. Hierbij hebben we, naar wens van de opdrachtgever, de traditionele koelkuipen hergebruikt en voorzien van nieuwe leidingen, kleppen en warmtewisselaars. De opdrachtgever was uiterst tevreden over de totaalontzorging die we hier met onze integrale oplossingen aanboden.