ICT en het nieuwe werken

Flexibele ICT-omgevingen die met werknemers meebewegen

Beschrijving

Flexibele ICT-omgevingen die met werknemers meebewegen

Steeds meer mensen verliezen dagelijks veel tijd door files, het zoeken naar parkeermogelijkheden, maar ook het beantwoorden van e-mails en andere, hedendaagse ongemakken. Met de introductie van mobiele telefoons, tablets, laptops en clouddiensten kunnen we onze werktijd steeds flexibeler indelen. Dit 'nieuwe werken' vereist echter wel een fysieke werkomgeving die daarop is toegerust. Met name de ICT-omgeving van bedrijven vraagt aanpassingen waarvoor een specifiek ontwerp onontbeerlijk is.

Optimaal productief

Zo ontstaan in moderne kantoren diverse, multifunctionele werkplekken die als zogenaamde 'aanlandlocaties' fungeren. De ICT-omgeving moet daar wel op aansluiten, en zodanig flexibel zijn dat een ieder die op kantoor wil werken, maar ook als diegene onderweg of thuis wil doorwerken, toegang heeft tot de programma's, zijn bestanden en het internet. De integratie van technologieën is daarmee een voorwaarde geworden om optimaal productief te zijn.

ICT voor installatietechniek

De specialisten van Halmos ontwerpen deze integratie en hebben de kennis in huis van alle benodigde ICT-technologieën. Niet alleen om het 'nieuwe werken' mogelijk te maken, maar ook om de ICT-technologie in een gebouw zodanig in te zetten dat medewerkers daarmee ook het klimaat en de verlichting van hun werkomgeving naar hun hand kunnen zetten.

Al twee decennia projecten

Al heel vroeg zijn wij begonnen met het toepassen van technieken in kantooromgevingen die het 'nieuwe werken' mogelijk maken. In 1997 hebben wij het eerste project opgeleverd; het hoofdkantoor voor de luchthaven Schiphol. Vele projecten volgden nadien, zoals het provinciehuis van Overijssel in Zwolle, het ABN AMRO kantoor in Zwolle, kantooromgevingen in gebouwen van de Universiteit Leiden, kantooromgevingen in projecten van Rivierduinen en het Stadskantoor van Utrecht.


Contactpersonen:

Rob Franke
John Kaptein