Energiezuinige verlichting

Besparen via led-verlichting maar ook lichtregelsystemen

Beschrijving

Besparen via led-verlichting maar ook lichtregelsystemen

Bij het streven naar een zo duurzaam mogelijk gebouw, speelt de toepassing van energiezuinige verlichting een voorname rol. Zuinige verlichting kunnen we realiseren door led-verlichting toe te passen. Op dit moment blijft het gebruik van led-verlichting vaak beperkt tot algemene verlichting voor verkeerswegen, toiletten, enzovoorts. Maar de laatste tijd zien wij de opkomst van led-systemen die ook geschikt zijn voor werkplekverlichting in kantoren of scholen.

Kosten en baten

Belangrijk bij de keuze voor zuinige, maar vaak kostbare verlichtingssystemen is de terugverdientijd. Wij hebben inmiddels diverse tools en programma's waarmee we de kosten en baten van deze systemen overzichtelijk op een rij kunnen zetten.

Detectie- en lichtregelsystemen

Naast de investering in energiezuinige armaturen en lichtbronnen, zijn er ook andere manieren om op de kosten voor verlichting te besparen. Met daglichtregelingen en aanwezigheidsdetectie kunnen we het onnodig (voluit) laten branden van verlichting in belangrijke mate voorkomen. Ook zijn er diverse lichtregelsystemen waarmee u als gebruiker meer mogelijkheden heeft om het in- en uitschakelen van kunstlicht naar uw hand te zetten. Onze adviseurs zetten alle mogelijkheden overzichtelijk op een rij.