Beveiligingsconcepten en -installaties

Risicoanalyse is de basis voor elke beveiligingsinstallatie

Beschrijving

Risicoanalyse is de basis voor elke beveiligingsinstallatie

De primaire vraag in het ontwerp van een beveiligingsinstallatie is tegen welke risico’s we een beveiliging moeten creëren en welke risico’s we kunnen of moeten accepteren. Aan de basis ligt daarom altijd een risicoanalyse, waarop we een plan kunnen maken voor de organisatie, en voor de beveiligingsinstallaties die deze organisatie kunnen ondersteunen.

Vele mogelijkheden

Er zijn voor beveiliging verschillende concepten en installaties die we kunnen adviseren. Dat kunnen camera-installaties zijn, voor buiten en/of binnen een object, een inbraakbeveiligingsinstallatie, een toegangscontrole-installatie of een persoonsbeveiligingsinstallatie. Daarnaast zijn er ook de vereiste brandbeveiligingsinstallaties en communicatiesystemen zoals C2000. Afhankelijk van de organisatorische invulling en de bouwkundige maatregelen maken we een selectie uit deze concepten en installaties en stellen we een passend ontwerp samen.

Bedieningscomfort

Een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp van deze installaties is het bedieningscomfort. Dit moet zodanig zijn dat medewerkers de bediening en het beheer van deze installaties snel en eenvoudig onder de knie krijgen. Daarnaast moeten deze installaties ook blijven functioneren bij calamiteiten, zoals netspanningsuitval en brand.