jaar 2004

Gemeentehuis Buren in Maurik

Fraaie en slimme inpassing van energiezuinige installaties door nauwe samenwerking met de architect.

  • Gemeentehuis Buren in Maurik
  • Gemeentehuis Buren in Maurik
  • Gemeentehuis Buren in Maurik

Beschrijving

Energiezuinig gemeentehuis op centrale locatie voor de gemeente Buren

Door het samenvoegen van een aantal kleinere gemeenten is de gemeente Buren ontstaan. Echter, door die operatie was er meer kantoorruimte op een centrale locatie noodzakelijk. Daarom gaf de gemeente opdracht voor het ontwerp en de bouw van een nieuw gemeentehuis. In samenwerking met architectenbureau Alberts van Huut & Partners is in Maurik een erg fraai maar vooral ook energetisch verantwoord gebouw ontworpen en gerealiseerd.

Laagtemperatuurverwarming

Het gebouw is ontworpen met een Energieprestatiecoëfficient <1. Om dit te behalen, hebben we de verwarmingsinstallatie volledig als een laagtemperatuurverwarming (LTV) ontworpen. De benodigde energie, waaronder ook de koude voor de zomerperiode is afkomstig uit een Lange Termijn Energie Opslag-installatie (LTEO) in de bodem. Door het integreren van een warmtepomp kan het gemeentehuis in het stookseizoen de benodigde koude voor de zomer in de bodem laden.

Installaties in kapconstructie

Via de luchtbehandeling wordt de warmte die we bij het ventileren uit het pand afvoeren via twincoilbatterijen teruggewonnen. Alle luchtbehandelingskasten zijn in overleg met de architect Alberts van Huut & Partners gepositioneerd in de kapconstructie van het gebouw, waar ze esthetisch fraai en praktisch zijn weggewerkt. De elektrotechnische installatie voorziet in een basis-kantoorinstallatie, maar is uitgebreid met beveiligingsinstallatie en datanetwerk. Voor de verlichting is voor staande lampen gekozen.  

 

Ronald Hessing

Projectleider Werktuigbouw

" Halmos staat voor mij voor een gemoedelijke..."

meer over Ronald Hessing

Opdrachtgever

Gemeente Buren

Architect

Architectenbureau Alberts van Huut & Partners

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 6.510 m²

Ronald Hessing

Projectleider Werktuigbouw +31651837082

"Uitdaging is om wensen, mogelijkheden en budgetten op één lijn te krijgen"

Halmos staat voor een gemoedelijke sfeer, prettige samenwerking en goed persoonlijk contact. Maar ook voor uitdagende en inspirerende projecten. Die combinatie maakt het hier zo leuk.

Halmos staat voor mij voor een gemoedelijke sfeer, prettige samenwerking en goed persoonlijk contact. Maar ook voor uitdagende en inspirerende projecten. Die combinatie maakt het werken bij Halmos juist zo leuk. Technisch gezien krijg ik hier de mogelijkheid om aan de meest innovatieve en hoogwaardige installaties te mogen werken, zowel aan de advieskant als bij het ontwerp. De uitdaging is steeds opnieuw om wensen, mogelijkheden en beschikbare budgetten op één lijn te krijgen, of het nu gaat om eenvoudige optimalisaties van bestaande installaties of om het ontwerp van de meest complexe installatievormen voor een nieuwbouwsituatie. De afgelopen jaren kreeg ik de kans om me steeds verder te specialiseren in verschillende installaties, met name in warmte- en koudeopslagsystemen. Door persoonlijke inzet en aandacht lukt het steeds om deze complexe installaties goed werkend te krijgen, zodat ze ook op lange termijn daadwerkelijk de beloofde resultaten behalen.