jaar 2004

Cultureel Centrum Ganzenhoef

Realiseer een gebouw met een basisinstallatie die voor diverse gebruikers geschikt is.

  • Cultureel Centrum Ganzenhoef
  • Cultureel Centrum Ganzenhoef
  • Cultureel Centrum Ganzenhoef

Beschrijving

Binnen zes maanden moest dit gebouw bestekgereed zijn

Het Cultureel Centrum Ganzenhoef bevindt zich in de gelijknamige wijk in Amsterdam Zuid-Oost. Bij dit project, waarbij Halmos onderdeel was van het bouwteam, was het uitgangspunt om zo snel mogelijk een gebouw te realiseren dat over een basisinstallatie beschikt dat voor diverse gebruikers geschikt is. De opdrachtgever van het project was de gemeente Amsterdam, maar in het bouwteam zaten ook de architect, de constructeur, de bouwkundige aannemer HBG en Cofely dat alle installaties voor zijn rekening nam.

Een belangrijk streven binnen dit project was om binnen zes maanden het gebouw bestekgereed te hebben, zodat de opdrachtgever in aanmerking kwam voor een Europese subsidie. Tijdens de afbouw van het project hebben we aan de wensen van een zestal gebruikers voldaan die een huurcontract afsloten. Dit waren onder meer:

  • een commerciële fitness,
  • een kerkgenootschap,
  • drie culturele verenigingen,
  • het ROC Amsterdam Zuid-Oost.

Naast deze huurders is, tegen het eind van de bouw, aan het complex nog een derde en vierde verdieping toegevoegd waarin meer dan twintig woningen zijn gerealiseerd. De standaard klimaatinstallatie, met plintradiatoren lang de gevel, wordt gevoed door stadsverwarming. Speciaal voor de gebruikers van het ROC is additionele koeling aangebracht in de vorm van fancoilunits. Onder het gebouw is een geheel gesloten parkeergarage aanwezig.

Nadat de bouw al gevorderd was, ontstond de vraag om nog een derde en verdieping met 22 appartementen toe te voegen.


 

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek

" In de 35 jaar dat ik bij Halmos in dienst..."

meer over Willem Harteveld

Opdrachtgever

BPF Bouwinvest B.V.

Architect

Hans van Heeswijk Architecten

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 16.395 m² + 22 appartementen

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek +31622668870

"Bij ons is alles maatwerk, de automatische piloot bestaat niet"

Ik ben er trots op dat we steeds weer de klus klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht.

In de 35 jaar dat ik bij Halmos in dienst ben, zorgen tevreden opdrachtgevers er steeds voor dat het werk voldoening blijft geven. Samen met collegas en aannemers komen we in elk project met een slimme oplossing. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers altijd centraal. Het is aan ons om de juiste technieken te vinden voor de vraagstukken van mensen. Dat boeit me vooral in het werk, om zowel met de techniek als met mensen bezig te zijn. Technieken veranderen razendsnel, ook zijn de gebruikers in elk project weer anders. Het gaat dus altijd om maatwerk, de automatische piloot bestaat voor ons niet. Daarnaast hebben we vandaag de dag met veel meer doelstellingen te maken. Waar duurzaamheid nu vaak doorslaggevend is, was dat 20 jaar geleden geen issue.

Maar ook zien we nu langdurige onderhoudscontracten, prestatiedoelstellingen, focus op beheerskosten, nieuwe ketensamenwerkingsvormen en dergelijke. Het maakt ons werk complexer en daarom ook uitdagender. Ik kan niet echt één project noemen waar ik na al die jaren het meest trots op ben. Trots ben ik op het feit dat we steeds weer de klus weten te klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en met verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht. Dat leidt tot tevreden opdrachtgevers, die steeds weer terug komen. Daar ben ik nou echt trots op.’