jaar 2001

Bedrijfsgebouw Expeditors op Schiphol

Goed doordacht ontwerp verzekert multifunctioneel gebruik van installaties voor vrachtloods en hoogwaardig kantoor.

  • Bedrijfsgebouw Expeditors op Schiphol
  • Bedrijfsgebouw Expeditors op Schiphol

Beschrijving

Multifunctioneel gebruik van ruimte staat voorop voor Expeditors

Het bedrijf Expeditors, specialist in one-shop-shopping met zeevracht, luchtvracht en wegvervoer, liet in twee fasen een vrachtloods met een hoogwaardig kantoor realiseren. Een multifunctioneel gebruik van zowel het kantoor als de vrachtloods was zeer belangrijk. Halmos ontwierp alle installaties en verzorgde de directievoering, de budgetbewaking en de opleveringscontrole.

Tijdens de inrichting verzorgden wij ook de coördinatie en directievoering voor alle inrichtingsinstallaties. Uiteraard lag de nadruk in zowel het bouwkundige als technische ontwerp bij de praktische functionaliteit. Desondanks hebben we diverse beeldbepalende factoren kunnen toevoegen die ervoor zorgen dat het complex goed in zijn omgeving past.

Sprinklers

Onze experts ontwierpen de werktuigbouwkundige installaties, de riolering, de elektrotechnische installaties, beveiligingssystemen en transportinstallaties, inclusief de aanbesteding daarvan. Het gehele project is tevens voorzien van sprinklerinstallaties, hetgeen wij coördineerden. De kantoren zijn voorzien van topkoeling en de vrachtloods van verwarming.

Hoewel de nadruk lag bij de praktische functionaliteit, konden we diverse, beeldbepalende factoren toevoegen.

Rob Franke

Directielid/ Adviseur Elektrotechniek

meer over

Opdrachtgever

Schiphol Real Estate

Architect

Henri Stol Architecten

Omvang

Totaal gebouwoppervlak: 9.000 m²

Rob Franke

Directielid/ Adviseur Elektrotechniek +31651225313

"Technische abracadabra vertalen en onze klanten helder informeren"

Al ruim 25 jaar betrokken bij het ontwerp en de begeleiding van de uitvoering van technisch complexe projecten door het hele land.

Ruim 33 jaar geleden vroeg Willem Harteveld mij: “zou je het leuk vinden om bij Halmos te werken”. Ik kende Willem als adviseur in een groot project in Den Haag waar ik namens de installateur als werkvoorbereider/projectleider actief was. Na een gesprek stemde ik toe met de gedachte: "gaat het niet kan ik altijd nog terug naar de uitvoerende kant”. Ik begon als assistent-projectleider, maar al snel mocht ik meewerken aan grote, technisch bijzondere projecten, zoals het hoofdkantoor van luchthaven Schiphol. Toen (en nog steeds) een spraakmakend gebouw van architect Wim Quist. Later volgden nog vele projecten op de nationale luchthaven en door het hele land. De technisch complexe projecten werden daarbij vaak 'mijn ding'. Zoals de bioscopen voor Pathé in Amsterdam en de Nolet Destilleerderij in Schiedam. Waar ik echt van geniet is om in gesprek met opdrachtgevers en gebruikers - mensen vaak zonder technische achtergrond - hun eisen en wensen te vertalen naar een ontwerp. Ook wil ik aan die mensen in normaal Nederlands kunnen uitleggen wat alle technische abracadabra op tekening precies betekent.Sinds begin 2000 ben ik verantwoordelijk voor alle IKEA-projecten en geef ik leiding aan een team van 4 tot 5 mensen binnen Halmos die daar bijna continu mee aan het werk zijn. Niet veel mensen weten dat een IKEA-vestiging flink veel technisch complexe installaties herbergt. Om deze allemaal te ontwerpen en de realisatie te begeleiden, is ontzettend leuk. Deze hele combinatie maakt het werken bij Halmos, na 33 jaar, nog altijd erg uitdagend en leuk.