Medewerkers

Edwin den Dubbelden

Projectleider Elektrotechniek

"Samenwerken om tot een goed einde te komen"

meer over Edwin den Dubbelden

Edwin den Dubbelden

Projectleider Elektrotechniek +31653713812

"Samenwerken om tot een goed einde te komen"

Iedereen, ongeacht haar of zijn functie bij Halmos, wil elk project tot een goed einde brengen. Met allemaal hetzelfde doel voor ogen: een tevreden opdrachtgever en gebruiker.

Het is de diversiteit die het zo enorm leuk maakt om bij Halmos te werken. Een voorbeeld van zo''n project is het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Dit was voor mij een bijzonder project. Ik heb hier het gehele traject meegelopen; van de ontwerpschetsen via de gebruikersgesprekken naar het bestek en de uitvoering tot en met de oplevering. Bovendien bestaat dit project ook nog eens uit drie bouwdelen, het ziekenhuis, een psychiatrisch centrum en een parkeergarage. De hoeveelheid werk en de omvang van de installaties maken dit bouwwerk al bijzonder, maar je realiseert je ook ineens dat voor elk bouwdeel specifieke eisen en voorwaarden gelden. Daarmee kom ik meteen bij het tweede, belangrijke voordeel van werken bij Halmos: de samenwerking. Je stapt met meerdere collegas in bij dergelijke projecten en dan is samenwerking ontzettend belangrijk. Bij Halmos ervaar ik dit elke keer weer als bijzonder prettig omdat iedereen, ongeacht haar of zijn functie, elk project tot een goed einde wil brengen. Iedereen heeft hetzelfde, uiteindelijke doel voor ogen: een tevreden opdrachtgever en gebruiker.

Michel Keijser

Adviseur/Projectleider Werktuigbouw

 

meer over Michel Keijser

Michel Keijser

Adviseur/Projectleider Werktuigbouw 06-53548593

" Met een passie voor duurzaamheid ben ik..."

Met een passie voor duurzaamheid ben ik sinds 1999 werkzaam in de advieswereld voor de gebouwde omgeving. Gedurende mijn loopbaan heb ik vele projecten met hoge ambities op het gebied van duurzaamheid mogen begeleiden. Meermaals met een BREEAM outstanding label als resultaat. Iets om trots op te zijn, maar er moet meer gebeuren. De hoeveelheid CO2 in de buitenlucht is in mijn werkzame leven gestegen van 360 ppm naar 410 ppm en de snelheid van deze stijging neemt alleen maar toe. Een alarmerende ontwikkeling, aangezien dit de belangrijkste oorzaak is van de opwarming van onze planeet met alle gevolgen van dien. De gebouwde omgeving is voor 38% verantwoordelijk voor de gehele Nederlandse CO2 uitstoot. Hier moeten we dus snel iets aan doen.
Nu kunnen wij als Halmos natuurlijk niet heel Nederland veranderen, maar wij hebben wel de kennis en de mensen in huis om het goede voorbeeld te geven en dat zien wij als onze verantwoordelijkheid.

Bij Halmos werken wij met specialistische en hoogwaardige kennis en zijn wij niet volgend maar koploper en trendzetter. Wij geven de toon aan op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Wij maken impact door innovatie en creatieve oplossingen te bedenken voor duurzaamheidsvraagstukken en durven daarbij verder te gaan dan de geldende regelgeving. Wij bieden onze medewerkers ruimte om buiten de gebaande paden te denken. Hiermee bieden wij een inspirerende en uitdagende werkomgeving.

Het creëren van randvoorwaarden, het bieden van perspectief en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden, het maken van impact door maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het op positieve en enthousiaste wijze benaderen van de noodzakelijke transitie naar een wereld die ook voor onze kinderen en kleinkinderen leefbaar is. Daar haal ik mijn voldoening uit. Gaaf om te doen, doe je mee?

Ronald Hessing

Adviseur/Projectleider Werktuigbouw

"Uitdaging is om wensen, mogelijkheden en budgetten op één lijn te krijgen"

meer over Ronald Hessing

Ronald Hessing

Adviseur/Projectleider Werktuigbouw +31651837082

"Uitdaging is om wensen, mogelijkheden en budgetten op één lijn te krijgen"

Halmos staat voor een gemoedelijke sfeer, prettige samenwerking en goed persoonlijk contact. Maar ook voor uitdagende en inspirerende projecten. Die combinatie maakt het hier zo leuk.

Halmos staat voor mij voor een gemoedelijke sfeer, prettige samenwerking en goed persoonlijk contact. Maar ook voor uitdagende en inspirerende projecten. Die combinatie maakt het werken bij Halmos juist zo leuk. Technisch gezien krijg ik hier de mogelijkheid om aan de meest innovatieve en hoogwaardige installaties te mogen werken, zowel aan de advieskant als bij het ontwerp. De uitdaging is steeds opnieuw om wensen, mogelijkheden en beschikbare budgetten op één lijn te krijgen, of het nu gaat om eenvoudige optimalisaties van bestaande installaties of om het ontwerp van de meest complexe installatievormen voor een nieuwbouwsituatie. De afgelopen jaren kreeg ik de kans om me steeds verder te specialiseren in verschillende installaties, met name in warmte- en koudeopslagsystemen. Door persoonlijke inzet en aandacht lukt het steeds om deze complexe installaties goed werkend te krijgen, zodat ze ook op lange termijn daadwerkelijk de beloofde resultaten behalen.

Ubo van der Burg

Adviseur/Projectleider Werktuigbouw

"Klein, groot, complex of eenvoudig; elk project maakt mij enthousiast"

meer over Ubo van der Burg

Ubo van der Burg

Adviseur/Projectleider Werktuigbouw +31610054783

"Klein, groot, complex of eenvoudig; elk project maakt mij enthousiast"

Met installaties als een zonneboiler, PV-panelen en een WKO hebben we voor het Stadskantoor in Utrecht een heel mooi BREEAM-certificaat weten te bemachtigen. Daar ben ik echt trots op.

Voor de stage van mijn opleiding HTS werktuigbouwkunde kwam ik bij Halmos terecht. Ik mocht er ook mijn afstudeerproject uitvoeren. Al snel was het mij duidelijk dat dit bedrijf aan uitdagende projecten werkt en veel mogelijkheden biedt om nieuwe kennis op te doen. Zodoende solliciteerde ik in 2000 bij Halmos. Al weer 23 jaar werk ik hier met veel plezier en voldoening. Als projectleider heb ik in die tijd veel interessante projecten de revue zien passeren. Klein, groot, complex of eenvoudig; voor elk project kun je me enthousiast maken. Eén van mijn laatste projecten was het Stadskantoor in Utrecht. We werkten hier in opdracht van de NS en de gemeente aan installaties voor bijvoorbeeld de parkeergarage, de kantoorruimten, de grootkeuken en de serverruimte. Dit was een dermate groot project dat ik geruime tijd vrijwel ‘leefde op de bouw. De uitdaging hier waren de vele verschillende wensen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, met inbreng van veel partijen, waaronder de GGD. Met installaties als een zonneboiler, PV-panelen en een WKO hebben we voor dit project een BREEAM-certificaat weten te bemachtigen. Samen met collega-adviseurs en aannemers hebben we een mooi en duurzaam project kunnen neerzetten. Daar ben ik best trots op. De samenwerking met mijn collega-adviseurs is meer dan uitstekend. Het is één van de redenen dat ik hier nog altijd graag werk. Samen versterken we elkaar en weten we mooie resultaten te leveren.

John Kaptein

Projectleider Elektrotechniek

"Elk segment heeft specifieke behoeftes én mogelijkheden"

meer over John Kaptein

John Kaptein

Projectleider Elektrotechniek +31620956183

"Elk segment heeft specifieke behoeftes én mogelijkheden"

Als ik kijk naar de projecten die we realiseren, ben ik echt trots op Halmos. Elk segment en elk project daarbinnen vereist een eigen, unieke aanpak. Dat gaat ons prima af.

Als ik kijk naar de projecten die we realiseren, ben ik trots om bij Halmos te werken. We doen projecten in zulke uiteenlopende segmenten, dat iedere klus weer een uitdaging is. Een gevangenis, een school, een ziekenhuis een woning; in elk segment heb je te maken met verschillende behoeftes en mogelijkheden. Maar ook binnen een segment vergt elk project een eigen, unieke aanpak. Bij gevangenissen, vooral bij renovaties en aanpassingen, heb je uiteraard te maken met bijzondere omstandigheden en kun je de werkzaamheden alleen uitvoeren als je goede afspraken maakt en correct coördineert. Dat gaat ons prima af. Bij ziekenhuizen vormen de specifieke medische installaties altijd weer een uitdaging in de ontwerp- en uitvoeringsfase. Voor mij waren de laatste twee projecten – het Arcus college in Heerlen en Stadskantoor Utrecht – vooral vanwege de omvang heel speciaal. Elke kleine aanpassing had daar grote consequenties vanwege de repeterende factor. Het was dus echt precisiewerk. Met veel trots en plezier kijk ik terug op het uiteindelijke resultaat in beide gevallen.

Linda Deutz

Projectleider Bouwfysica

"Boeiend om in projecten met ‘branchevreemde mensen te overleggen"

meer over Linda Deutz

Linda Deutz

Projectleider Bouwfysica

"Boeiend om in projecten met ‘branchevreemde mensen te overleggen"

Soms kijk je mee in een operatiekamer in actie, dan weer zit je aan tafel bij een expert op het gebied van tropische kassen en plantengroei. Juist dat sparren met mensen buiten de ons vakgebied maakt het werk zo interessant.

Simulaties en berekeningen voor een comfortabel binnenklimaat, dimensionering van liftinstallaties en toegangssystemen, CFD-studies voor brandsituaties, advisering op het vlak van duurzaamheid en energie… Het zijn maar enkele van de vele aspecten die in mijn werk voorbijkomen. Juist die diversiteit maakt het werken bij Halmos voor mij zo interessant. Vooral de projecten waarin we samenwerken met mensen buiten ons vakgebied, boeien me enorm. Zo bracht ik een bezoek aan een operatiekamer in actie en overlegde ik met medisch personeel van het ziekenhuis om CFD-studies te kunnen uitvoeren naar de risicos van vervuiling van de lucht in het operatiegebied. Het ontwerp voor een grote tropische kas zorgde weer voor andere uitdagingen: hier moesten we ineens rekening houden met de wisselwerking tussen het binnenklimaat en het welzijn van dieren en planten. Dan zit je aan tafel bij een expert uit Wageningen op het gebied van tropische kassen en plantengroei. Maar juist door die wisselwerking konden we een passend fysisch model maken van de kas en het ontwerp optimaliseren. Persoonlijk haal ik daarom veel voldoening uit het adviseren en bijstaan van mensen, ook binnen Halmos. Collegas staan daar altijd open voor. We gaan hier überhaupt heel informeel en ongedwongen met elkaar om. Je kunt altijd bij collegas binnenlopen, om welke reden dan ook. Tijdens de gezamenlijke koffiepauzes en lunch zijn we net één grote familie.’

David Henk

Projectleider Werktuigbouwkunde

 

meer over David Henk

David Henk

Projectleider Werktuigbouwkunde 06-83512277

" Het is een van de leukste dingen om iets te..."

Het is een van de leukste dingen om iets te verzinnen, wat ooit een keer gaat functioneren en een gebouw van warmte, koeling of verse lucht zal voorzien. Het proces, alle inzet, de afstemmingen en uiteindelijk het resultaat, zijn allemaal onderdelen die ons werk leuk en afwisselend maken.
Echter, het leukste deel voor mij is om met de toekomstige gebruikers van een gebouw te zitten. Vertellen hoe de installatie zal werken, of zou kunnen werken. Wat de mogelijkheden zijn om maximaal gebruikersgemak en comfort uit het gebouw te kunnen halen. Eerst de gezichten vol vragen zien, wat is überhaupt een gebouwinstallatie. Langzamerhand na de toelichtingen wordt iedereen enthousiast en gaat actief mee in de ontwikkeling van het gebouw, door de eigen wensen en behoeftes ten aanzien van de beïnvloedbaarheid van de installatie te formuleren.
Iets ontwikkelen en een stukje kennis en bewustwording doorgeven, dit is na al de jaren nog steeds mijn drijfveer.

Serge Baan

Engineer Elektrotechniek

 

meer over Serge Baan

Serge Baan

Engineer Elektrotechniek

" Wat ik vooral interessant vind aan ons werk..."

Wat ik vooral interessant vind aan ons werk is dat we uit het niets langzaam maar zeker iets moois zien ontstaan. Van de eerste schetsplattegronden tot de oplevering van een nieuw gebouw met tevreden gebruikers; in elke fase voegt Halmos kennis en waarde toe. Zelf doe ik dat voor wat betreft de elektrotechnische installaties bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Daarvoor maak ik voorlopige ontwerpen, stel ik bestekken op en verzorg ik de bijbehorende tekeningen, berekeningen en ramingen. Het kan gaan om licht- en krachtinstallaties, beveiligingsinstallaties en data-installaties. Soms ook heb ik te maken met het ontwerp van een transport- of een gevelonderhoudsinstallatie. Na de bestekfase ondersteun ik de uitvoering, tot de oplevering aan toe. Zo controleer ik de werktekeningen en meer- en minderwerken, doe ik opnames en houd ik toezicht op locatie. Juist het feit dat ik in dit werk contact heb met zo veel verschillende partijen, maakt het werk zo leuk. Het ene moment zit ik aan tafel met een architect, dan weer met een opdrachtgever, een eindgebruiker, een leverancier, een installateur of een collega.

Wout van den Haak

Engineer Werktuigbouw

 

meer over Wout van den Haak

Wout van den Haak

Engineer Werktuigbouw

" Als engineer bij Halmos ben ik..."

Als engineer bij Halmos ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen van klimaatinstallaties in de breedste zin van het woord. Daartoe behoort het opstellen van schetsontwerpen en definitieve ontwerpen, maar ook van werkomschrijvingen, richtlijnen, voorwaarden en bestekken. Als alles netjes op papier staat en het echte werk begint, blijf ik uiteraard betrokken bij de uitvoering. Zo kom ik over de vloer bij scholen, woonwarenhuizen en kantoren, bij de Eerste Kamer en casino’s. Wat mij aanspreekt in Halmos is dat het een compact en dynamisch bedrijf is met een enorme variatie in projecten. Vakbekwaamheid en zelfontplooiing staan hier hoog in het vaandel en iedereen krijgt voldoende ruimte om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te pakken. Natuurlijk werken we allemaal hard, maar tegelijkertijd is er ruimte voor persoonlijk contacten in een vertrouwde en ongedwongen sfeer. Ik kwam in 2002 bij Halmos in dienst, zes maanden na afronding van mijn studie Hogere Installatie Techniek in Utrecht. Dat ik het hier nog altijd erg naar mijn zin heb, komt door al die positieve eigenschappen, die je maar zelden in één bedrijf terugvindt.