Wereldrecord Wildlands te Emmen

Wereldrecord Wildlands te Emmen

Wereldrecord Wildlands te Emmen

Wildlands te Emmen
Halmos is trots dat wij voor de grootste tropische kas in het Wildlands te Emmen de klimaatvoorziening hebben geadviseerd waarin de tropische planten weelderig groeien wat goed is voor mens en dier.

De grote kas van WILDLANDS is in totaal 16.764 m2 groot en op het hoogste punt 23 meter hoog. In Rimbula leven ongeveer vijftig diersoorten, waarvan de meesten zich vrij door de kas kunnen bewegen. Het merendeel van de dieren bestaat uit tropische (zang)vogels. Andere soorten zijn kogelgordeldieren, vleerhonden, Aziatische olifanten, gekko- en meerdere apensoorten. De temperatuur in de kas varieert gedurende het jaar, net als in het echte regenwoud, tussen 27 graden Celsius met 85% luchtvochtigheid in de zomer tot 19 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 60% in de winter. Daarnaast herbergt ’s werelds grootste tropische jungle in een dierentuin ruim 16.000 tropische planten, waaronder ongeveer 350 verschillende soorten.

Feitjes over Rimbula: ’s werelds de grootste tropische kas in een dierentuin!
Totale grootte 16.764 m2. De lengte van de kas is 153,6 meter en deze tropische hal is 110,6 meter breed. Daarbij zijn het restaurant en de bullenstal van de olifantenstier NIET meegerekend. Deze gebouwen zitten wel vast aan de kas, maar zijn niet onder hetzelfde dak gebouwd. De wanden van deze indoor jungle zijn 42 cm dik.
Hoogste punt van de kas is 23 meter, dat houdt in dat de hoogste tropische boom de mogelijkheid heeft om tot 22 meter te groeien.
De kas herbergt ruim 16.000 tropische planten, ongeveer 350 verschillende soorten. Onder andere de welbekende bananenplanten, mango- en cacaobomen, koffieplanten, rubberboom, vijgenboom, bromelia’s (inclusief de ananas) en orchideeën, maar ook minder bekende en wat zeldzamere soorten.

In Rimbula leven ongeveer vijftig soorten dieren, waarvan de meesten zich vrij door de kas kunnen bewegen, wat het lastig maakt om het exacte aantal per soort aan te geven. Het merendeel van die soorten bestaat uit tropische (zang)vogels (balispreeuwen, rijstvogels, lori’s, Victoria kroonduiven glansspreeuwen, etc.), andere diersoorten zijn ringstaartmaki’s, bonte vari’s, bruinkopslingerapen, withandgibbons, kogelgordeldieren, dwergoeistiti’s, vleerhonden, diverse gekko’s en Aziatische olifanten.
De temperatuur in de kas varieert gedurende het jaar, net als in het echte regenwoud, tussen 27 graden Celsius en 85% luchtvochtigheid in de zomer tot 19 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 60% in de winter.
Door de kas stroomt een rivier van 817 m2, waarin een attractie voor bezoekers is toegevoegd. Deze boatride ‘Rimbula River’ is 300 meter lang en duurt ongeveer 9 minuten. Ook de eilanden voor de apen en het zwemwater voor de olifanten bevindt zich in hetzelfde water. De totale inhoud van het water is 1559,6 m3. 
Al die tropische planten worden voorzien van water door een automatisch beregeningssysteem aan het plafond van de kas. In de zomer krijgen de planten en bomen zes dagen per week water in een nachtelijke regenbui van anderhalf uur en in de winter wordt dat teruggebracht naar drie dagen in de week voor 15 minuten per nacht. Dit beregenen gebeurt in zones in de kas.

https://www.wildlands.nl/wereldrecord-voor-wildlands