Hoogste punt IKEA Duiven

Hoogste punt IKEA Duiven

Onder het toeziend oog van bezoekers en medewerkers is vandaag het hoogste punt bereikt van het vernieuwde IKEA woonwarenhuis in Duiven. Het hartjeskussen FAMNIG symboliseert de gemeenschappelijke inspanningen die gemeente, bouwbedrijf en de medewerkers van IKEA Duiven ondernemen om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen.


IKEA Duiven is na de verbouwing twee keer zo groot (38.000 m2) en krijgt een vierlaags parkeergarage met ruimte voor 1.750 auto's. Het bereiken van het hoogste punt, de liftschacht en het trappenhuis, wordt volgens regionale traditie met alle betrokkenen gevierd. Eind september 2011 wordt het eerste deel van de parkeergarage geopend, begin april 2012 gaat het tweede deel van de parkeergarage open. Er zijn dan 1100 parkeerplaatsen meer beschikbaar dan in de oude situatie. Vanaf mei 2012 volgen de Swedish Foodmarket en de bistro. In de periode september-december 2012 zijn het restaurant, de showroom en de afdeling woonaccessoires aan verbouwing toe. Het toekomstige restaurant biedt plek aan 700 personen.


Met de nieuwe warmtepomp zal IKEA Duiven zijn milieuvriendelijke koplopersrol nog verder benadrukken. De totale verbouwing zal nog ruim 1,5 jaar in beslag nemen.
Ook in de winkel is het feest: bezoekers konden genieten van Zweedse lekkernijen. Bovendien zijn er gedurende het hele weekend speciale productaanbiedingen. De vestiging blijft uiteraard open met volop parkeerplaatsen tijdens de gehele verbouwingsperiode.


Fotobijschrift: Op feestelijke wijze werd de vlag gehesen door projectleider Erwin Goldner, storemanager Audrey Sinderdinck en medewerkster Meity Brom (v.l.n.r).

 bron + foto's: persbericht IKEA