(ver)Bouwen in operationele omgevingen

Ontwerp en aanpak die primaire bedrijfsvoering niet verstoren

Beschrijving

Ontwerp en aanpak die primaire bedrijfsvoering niet verstoren

Halmos is een specialist op gebied van grootschalige verbouwingen en renovaties in complexen waar de primaire bedrijfsvoering ongestoord moet doorgaan. Onze uitgebreide ervaring maakt ons deskundig voor dergelijke complexe situaties. Wij creëren op installatietechnisch gebied samenhangende, gebruiksvriendelijke, energiezuinige, duurzame en betaalbare oplossingen en installatieaanpassingen voor omgevingen die in gebruik zijn en blijven.

Een belangrijke maatregel is het zoeken naar faseringen, die alleen mogelijk zijn door stappenplannen, schuifplannen, tijdelijke voorzieningen en draaiboeken voor omzettingen op te stellen. Dit doen wij in nauw overleg met opdrachtgevers en gebruikers. Daarbij zorgen wij dat we cruciale overnames altijd in het weekend of 's nachts uitvoeren. In de afgelopen periode hebben wij met deze methode diverse, grootschalige renovaties en uitbreidingen begeleid. Enkele mooie voorbeelden zijn:

  • Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, waar wij in een periode van 10 jaar een Meerjaren Huisvestingsplan hebben uitgevoerd. In totaal verzorgden wij een herindeling en renovatie van 15.000 m2 bestaande gebouwen, maar ook een uitbreiding van 15.000 m2. Tevens verbouwden we de energievoorziening met de bestaande laagtemperatuur koeling naar een WKO met hoogtemperatuur koeling. Tegelijk hebben we het elektrisch trafovermogen met 3.200 kW en het noodstroomvermogen met 1.000 kW vergroot.
  • Acht bestaande winkels van Ikea, waar wij een grootschalige uitbreiding en renovatie hebben uitgevoerd. De omvang van elke bestaande vestiging nam gemiddeld toe van 24.000 m2 naar 36.000 m2. Tijdens die gefaseerde uitvoering bleven de winkels altijd open, omdat wij functies konden verplaatsen en waar nodig tijdelijke voorzieningen troffen.
  • De distilleerderij Nolet in Schiedam, waar de productie van Ketel 1 jenever en Ketel One wodka doorging tijdens de renovatie van de gebouwen. De bestaande gebouwen dateren uit de 17e eeuw en die moesten worden gekoppeld aan een uitbreiding met een logistiek complex aan de overzijde van de haven. Via een tunnel onder het water zijn de beide complexen met elkaar verbonden.


Contactpersonen:

Ruben Habraken
Rob Franke
 

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek

" In de 35 jaar dat ik bij Halmos in dienst..."

meer over Willem Harteveld

Willem Harteveld

Directeur/ Adviseur Elektrotechniek +31622668870

"Bij ons is alles maatwerk, de automatische piloot bestaat niet"

Ik ben er trots op dat we steeds weer de klus klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht.

In de 35 jaar dat ik bij Halmos in dienst ben, zorgen tevreden opdrachtgevers er steeds voor dat het werk voldoening blijft geven. Samen met collegas en aannemers komen we in elk project met een slimme oplossing. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers en gebruikers altijd centraal. Het is aan ons om de juiste technieken te vinden voor de vraagstukken van mensen. Dat boeit me vooral in het werk, om zowel met de techniek als met mensen bezig te zijn. Technieken veranderen razendsnel, ook zijn de gebruikers in elk project weer anders. Het gaat dus altijd om maatwerk, de automatische piloot bestaat voor ons niet. Daarnaast hebben we vandaag de dag met veel meer doelstellingen te maken. Waar duurzaamheid nu vaak doorslaggevend is, was dat 20 jaar geleden geen issue.

Maar ook zien we nu langdurige onderhoudscontracten, prestatiedoelstellingen, focus op beheerskosten, nieuwe ketensamenwerkingsvormen en dergelijke. Het maakt ons werk complexer en daarom ook uitdagender. Ik kan niet echt één project noemen waar ik na al die jaren het meest trots op ben. Trots ben ik op het feit dat we steeds weer de klus weten te klaren binnen scherpe tijdstrajecten, met uitdagende financiële bovengrenzen en met verbeterslagen op basis van voortschrijdend inzicht. Dat leidt tot tevreden opdrachtgevers, die steeds weer terug komen. Daar ben ik nou echt trots op.’