Sanitaire installaties

Focus op gebruiksgemak, maar ook veiligheid en geluid

Beschrijving

Focus op gebruiksgemak, maar ook veiligheid en geluid

Of het nu gaat om het ontwerp voor regenwater- of vuilwaterafvoer, of dat we een tapwaterinstallatie moeten ontwerpen; het uitgangspunt én de doelstelling zijn altijd om het gebruikerscomfort te maximaliseren. Daarbij vinden wij het beperken van installatiegeluid in de systemen erg belangrijk en selecteren we gebruiksvriendelijke sanitaire toestellen die ook qua uitstraling bij het gebouw passen.

Legionella

Een veilige, sanitaire installatie staat voorop. Daarom ontwerpen wij tapwaterinstallaties met de grootst mogelijke zorg, zodat het beheer extra eenvoudig is en het risico op een legionellabesmetting minimaal. In het ontwerp hebben wij daarom expliciete aandacht voor de keuze van de sanitaire materialen en de situering van de leidingen in het gebouw.

Duurzaamheid

Ook de wens om duurzaam met water om te gaan, speelt een voorname rol in het ontwerpproces. Samen met de klant bepalen wij welke keuzes daarin gewenst en verantwoord zijn. Er zijn vele mogelijkheden om een duurzame waterhuishouding te creëren: voorbeelden zijn de keuze voor infiltratiekratten voor het afvoeren van regenwater in de bodem, grijswatersystemen en waterbesparende toestellen.