Transportinstallaties

Inventieve oplossingen vereenvoudigen intern transport

Beschrijving

In veel gebouwen zijn transportinstallaties nodig om mensen en materialen snel en efficiënt te vervoeren. De meest bekende zijn liften en roltrappen, maar andere mogelijkheden zijn buizenpost en gevelonderhoudsinstallaties. Voor diverse gebouwen hebben wij ontwerpen en adviezen opgesteld om de meest passende en inventieve oplossingen te realiseren. Deze variëren van een lift in een schoolgebouw voor het vervoeren van mindervaliden tot transportinstallaties voor gebouwen met tientallen verdiepingen.

Liften en roltrappen

Het meest bekende en gebruikte interne transportsysteem is de lift, voor het vervoer van personen en/of goederen. Maar denk ook aan roltrappen en rolbanen. Wij ontwerpen de interne transportinstallatie op basis van het bouwkundige ontwerp, het aantal personen in een gebouw en het PvE van de opdrachtgever. Daarvoor gebruiken wij onder meer liftsimulaties en personenstromen.

Gevelonderhoudsinstallaties

Voor hoge gebouwen is het in veel gevallen noodzakelijk een gevelonderhoudsinstallatie te installeren om de gevel te kunnen wassen. Ook daarin kunnen wij opdrachtgevers adviseren en een ontwerp uitwerken.

Transportsysteem voor documenten

Voor gemeentelijke gebouwen, zoals een stadskantoor met stadsloketten, ontwerpen wij systemen voor het transporteren van waardedocumenten. Op die manier kunnen paspoorten, rijbewijzen en dergelijke op een veilige manier vanuit de kluis naar het loket worden verzonden. Voor ziekenhuizen, grotere warenhuizen of winkels ontwerpen wij, indien gewenst, buizenpostinstallaties voor het transporteren van bloedmonsters (ziekenhuis) of geld (winkels).
 

""