Nieuws

Stadsarchief Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam

Donderdag 21 november 2019 is het nieuwe depot van het stadsarchief Amsterdam geopend door Femke Halsema. Het betreft een archief van 2.665...

lees meer
Stadsarchief Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam

Donderdag 21 november 2019 is het nieuwe depot van het stadsarchief Amsterdam geopend door Femke Halsema.
Het betreft een archief van 2.665 m2 en biedt plaats aan 45 strekkende kilometer archief.
Wij hebben dit project in opdracht van BAM Bouw en Techniek ontworpen en het project is door BAM vervolgens gerealiseerd.

De duurzaamheidsambities van de Gemeente Amsterdam waren hoog en wij hebben daarom een ontwerp gemaakt waarbij een energieneutrale (“nul”-op-de-meter) installatie het uitgangspunt was.
Om dit te bewerkstelligen zijn er aan de gevel ca. 300 PV-panelen aangebracht en liggen er op het dak nog eens 800 stuks.
Daarnaast is het bouwkundig zodanig ontworpen dat de weersomstandigheden nauwelijks invloed hebben op de binnentemperatuur en vochtigheid, waardoor er weinig energie nodig is om het archief op de juiste ruimtecondities te houden volgens de gestelde eisen.

3e Onderwijsgebouw Wageningen University & Research

3e Onderwijsgebouw Wageningen University & Research

De uitvoering van het 3e Onderwijsgebouw van de Wageningen University & Research (WUR) is van start gegaan. Het 3e onderwijsgebouw is...

lees meer
3e Onderwijsgebouw Wageningen University & Research

3e Onderwijsgebouw Wageningen University & Research

De uitvoering van het 3e Onderwijsgebouw van de Wageningen University & Research (WUR) is van start gegaan.
Het 3e onderwijsgebouw is uiterst flexibel met een modulaire opzet. Het gebouw kenmerkt zich door een open structuur. Aan het atrium, die bijeenkomstfuncties en food pop-up voorzieningen herbergt, zijn de verschillende onderwijs- en laboratoriumruimten verbonden. Een ruime, centrale trap voert door het gebouw. Rondom deze trap is een diversiteit aan werkplekken te vinden. De opzet bevordert interactie en spontane ontmoeting. Rekening is gehouden met de benodigde aanpasbaarheid, óók voor de toekomst. Collegezalen kunnen met elkaar verbonden worden. En in de toekomst kunnen de collegezalen omgebouwd worden tot laboratoria.

Het 3e onderwijsgebouw is geen anoniem onderwijsgebouw, maar een duurzaam en leesbaar gebouw dat laat zien waaraan gewerkt wordt bij de WUR. Zo is van buiten te zien wat zich in het gebouw afspeelt. Het heeft een sterk eigen karakter, gekenmerkt door daglicht, overzicht en sterke relaties tussen binnen en buiten. Het sluit met zijn eenduidige vorm aan bij de overige gebouwen van de gehele campus. Voor de gevels is gekozen voor een integraal concept. Horizontale gevelbanden omsluiten het gebouw en lopen via de atria door van buiten naar binnen. Deze banden hebben verschillende functies uiteenlopend van passieve zonwering, opwekking van zonne-energie en reflectie van daglicht tot diep in het gebouw. De gevel op de begane grond zal transparant uitgevoerd worden om de relatie tussen binnen en buiten te versterken.
Het onderwijsgebouw is ontworpen volgens het BENG-principe. Zo wekt één van de gevels energie op. Het gebouw heeft daarnaast een ‘groene’ uitstraling. Planten vormen een belangrijk onderdeel in het interieur.
Bron Liag Architecten.

Nieuwbouw VMBO-school Veurs Voorburg

Nieuwbouw VMBO-school Veurs Voorburg

Er wordt zo snel mogelijk gestart met een nieuwbouw VMBO-school voor de 400 leerlingen aan de Rijnlandlaan in Voorburg. Begin 2019 is er een...

lees meer
Nieuwbouw VMBO-school Veurs Voorburg

Nieuwbouw VMBO-school Veurs Voorburg

Er wordt zo snel mogelijk gestart met een nieuwbouw VMBO-school voor de 400 leerlingen aan de Rijnlandlaan in Voorburg.
Begin 2019 is er een Voorontwerp gemaakt en ze zijn nu bezig om het Definitief Ontwerp te maken. De planning is dat de school na de zomervakantie van 2021 klaar is.
De school zal voldoen aan de eisen van Frisse Scholen, gasloos zijn en volledig All-electric.

Zwembad Teylingen College KTS Voorhout

Zwembad Teylingen College KTS Voorhout

De luchtbehandeling van het zwembad van het Teylingen College KTS in Voorhout is afgelopen zomerperiode vervangen en gerenoveerd door een nieuw...

lees meer
Zwembad Teylingen College KTS Voorhout

Zwembad Teylingen College KTS Voorhout

De luchtbehandeling van het zwembad van het Teylingen College KTS in Voorhout is afgelopen zomerperiode vervangen en gerenoveerd door een nieuw hoog rendementsysteem compleet met nieuwe luchtdistributie in het zwembad.

Biesbosch-gebouw Amstelveen

Biesbosch-gebouw Amstelveen

In opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. zijn wij het Technisch Ontwerp in 3D BIM aan het engineeren voor het Biesbosch-gebouw in...

lees meer
Biesbosch-gebouw Amstelveen

Biesbosch-gebouw Amstelveen

In opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. zijn wij het Technisch Ontwerp in 3D BIM aan het engineeren voor het Biesbosch-gebouw in Amstelveen. Het kantoorpand wordt gesloopt en vervangen door een woongebouw van 18 verdiepingen met 276 appartementen voor jongeren, doorstromers, maar ook voor ouderen die kleiner willen gaan wonen. De nieuwbouw woontoren wordt duurzaam gebouwd.

Slingerapenverblijf ARTIS

Slingerapenverblijf ARTIS

Op 13 juni 2019 werd in ARTIS het nieuwe slingerapenverblijf geopend. Na een zorgvuldige renovatie is ’t Veentje uitgebreid met een nieuw...

lees meer
Slingerapenverblijf ARTIS

Slingerapenverblijf ARTIS

Op 13 juni 2019 werd in ARTIS het nieuwe slingerapenverblijf geopend. Na een zorgvuldige renovatie is ’t Veentje uitgebreid met een nieuw verblijf in de monumentale vijver. Het nieuwe verblijf van de zwarte slingerapen bestaat uit twee eilandjes in de vijver en een houten binnenverblijf op poten. De slingerapen kunnen via touwen van boom naar boom slingeren en van eiland naar eiland met behulp van hun lange grijpstaarten.
Door de extra ruimte kunnen ze ook van elkaar weggaan, als daar behoefte aan is, bijvoorbeeld na een conflict. Dan zijn er ook aparte “vluchtroutes” naar de andere kant van het verblijf, met het water is er een natuurlijke barrière gemaakt, in plaats van gaas. Binnen kunnen ze dankzij de extra ruimte echt de hoogte in klimmen.
Het houten binnenverblijf is het eerste fossielvrij verwarmde verblijf in ARTIS, waarvoor Halmos de installatie heeft mogen adviseren; een belangrijke stap in de ambitie om in de toekomst een volledig fossielvrij park te worden. Dit is bereikt door via de funderingspalen warmte op te slaan en te onttrekken aan de bodem. Het dak werkt als een collector voor opslag van zomerse warmte. Een warmtepomp zet deze warmte in de winter om in een bruikbare temperatuur voor het verwarmen van het verblijf. Een balansventilatiesysteem met HR-warmteterugwinning zorgt voor het transport van warmte en voor verse lucht van de slingerapen.
In het ontwerp is rekening gehouden met de bescherming van het natuurmonument. Zo zijn de oeverranden opnieuw aangelegd volgens de meer glooiende randen die op de plattegronden in het archief van ARTIS zijn gevonden. De beplanting is gebaseerd op de originele beplantingslijst van 't Veentje. Voor de eilanden zijn alleen natuurlijke elementen gebruikt. Van wilgentenen zijn rasters gevlochten. Het geheel is tot zinken gebracht en dit raster van verzonken wilgentakken vormt met bagger en aarde de fundering voor de eilanden.
Het wateroppervlak van ’t Veentje zorgt voor een grote afstand. De bezoeker ziet het verblijf als een object midden in het landschap en kijkt door de bomen naar de apen in een natuurlijke setting, zonder dat er hoge hekken aan te pas komen.

 

 

 

 

  

Eerste fase Boerhaavelaan

Eerste fase Boerhaavelaan

De opening van de eerste fase van het project Boerhaavelaan is een feit. Deze eerste fase van 40 woningen wordt de komende weken ingehuisd door...

lees meer
Eerste fase Boerhaavelaan

Eerste fase Boerhaavelaan

De opening van de eerste fase van het project Boerhaavelaan is een feit. Deze eerste fase van 40 woningen wordt de komende weken ingehuisd door Promovendi van de Universiteit Leiden.
De volgende fase betreft nog 3 vergelijkbare blokken en de laatste fase een hoogbouw renovatieblok. Hier zal de komende twee jaar hard aan gewerkt worden om ook deze te realiseren.

 

 

Kantoor ING-Financial Plaza te Amsterdam

Kantoor ING-Financial Plaza te Amsterdam

Tegenover het nieuwe ING Headquarters te Amsterdam bevindt zich het kantoorgebouw Financial Plaza met een omvang van 15.000 m2 BVO. Op...

lees meer
Kantoor ING-Financial Plaza te Amsterdam

Kantoor ING-Financial Plaza te Amsterdam

Tegenover het nieuwe ING Headquarters te Amsterdam bevindt zich het kantoorgebouw Financial Plaza met een omvang van 15.000 m2 BVO.

Op basis van ons ontwerp is hier op 1 september 2018 de uitvoering gestart en wij hopen dit op 1 juli van dit jaar te mogen opleveren.
Daarna zal de Fit Out uitgevoerd worden, waarvan we nu met de ontwerpen van aanvullende installaties bezig zijn.
In het 1e kwartaal 2020 zal ING met zijn medewerkers het gebouw betrekken.

TBS-kliniek de Rooyse Wissel

Na in 1997 gestart te zijn met het ontwerp en realisatie van de Rooyse Wissel zijn we nu samen met EGM Architecten gestart met het ontwerp van...

lees meer

TBS-kliniek de Rooyse Wissel

Na in 1997 gestart te zijn met het ontwerp en realisatie van de Rooyse Wissel zijn we nu samen met EGM Architecten gestart met het ontwerp van een nieuwbouw kliniek FPK/FHIC/EBK met een totaaloppervlak van circa 2.500 m2 op hetzelfde terrein.
Wij adviseren hier alle elektrotechnische, werktuigbouwkundige en beveiligingsinstallaties.
In 2020 moet de nieuwbouw gereed zijn.

Neuhuyskade te Den Haag

Neuhuyskade te Den Haag

Op de Neuhuyskade te Den Haag wordt het voormalige kantoorgebouw met als huurder Rijksvastgoed omgebouwd tot een leeromgeving voor het...

lees meer
Neuhuyskade te Den Haag

Neuhuyskade te Den Haag

Op de Neuhuyskade te Den Haag wordt het voormalige kantoorgebouw met als huurder Rijksvastgoed omgebouwd tot een leeromgeving voor het Montessori Onderwijs als uitbreiding van het Haags Montessori Lyceum (HML).
In 2018 is hier het ontwerp voor opgesteld en is dit aanbesteed.
Vanaf april tot en met de zomervakantie 2019 zullen een aantal verdiepingen gerenoveerd worden en zullen de lessen per september starten.
Een mooi renovatieplan van 3.200 m2 BVO kantoorgebouw naar een moderne onderwijsomgeving.

Orion College Amsterdam

Orion College Amsterdam

De Stichting Orion College in Amsterdam voor speciaal primair en voortgezet onderwijs heeft een gedeelte van de renovatie/nieuwbouw aan de...

lees meer
Orion College Amsterdam

Orion College Amsterdam

De Stichting Orion College in Amsterdam voor speciaal primair en voortgezet onderwijs heeft een gedeelte van de renovatie/nieuwbouw aan de Wibautstraat in gebruik genomen. De voormalige Berkhoffschool van 1957 is als gemeentelijk monument volledig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor het onderwijs van het Orion College. Dit gerenoveerde deel is nu volledig in gebruik genomen. Het nieuwbouwdeel met de sporthal half zwevend over de bestaande bouw wordt later opgeleverd.

Participant Dutch Green Building Council

Participant Dutch Green Building Council

Sinds vandaag zijn wij participant van de Dutch Green Building Council. Weer een mooi punt bereikt op onze groene duurzame...

lees meer
Participant Dutch Green Building Council

Participant Dutch Green Building Council

Sinds vandaag zijn wij participant van de Dutch Green Building Council.

Weer een mooi punt bereikt op onze groene duurzame roadmap.

Het meest duurzame gerenoveerde gebouw van Goede Doelen Loterijen officieel geopend door Koningin Máxima

Het meest duurzame gerenoveerde gebouw in Nederland officieel geopend Het Goede Doelen Loterijen gebouw aan de Zuidas in Amsterdam is op 6...

lees meer

Het meest duurzame gerenoveerde gebouw van Goede Doelen Loterijen officieel geopend door Koningin Máxima

Het meest duurzame gerenoveerde gebouw in Nederland officieel geopend
Het Goede Doelen Loterijen gebouw aan de Zuidas in Amsterdam is op 6 december 2018 officieel geopend door Koningin Máxima.
Bij de opening is ook het nieuwbouwcertificaat BREEAM OUTSTANDING uitgereikt door de DGBC.
Afgelopen 4 jaar heeft Halmos hieraan gewerkt voor het ontwerp van de installaties wat heeft geresulteerd in een energieneutraal gebouw.
Een uniek gebouw waarbij onder andere door toepassing van een hybride ventilatiesysteem, WKO, lage weerstandkanalen en leidingsystemen, door simulaties geoptimaliseerd ontwerp en mooie geïntegreerde PV-panelen op het bladerdak, de energieneutraliteit is behaald.
Ook is veel aandacht besteed aan energiezuinige gebruikersvoorzieningen zoals de computers, centrale servers, energiezuinig keukenontwerp enz.
Het regenwater op het dak wordt in eerste instantie gebufferd in de groenvoorzieningen en uiteindelijk opgevangen in een groot reservoir voor toiletspoeling en bevochtigen van het groen bij droog weer.
De medewerkers zijn terecht trots op dit schitterende gebouw en wij van Halmos zijn trots dat wij hieraan ons steentje hebben bijgedragen.

 

 

Student Centre Den Haag

Student Centre Den Haag

Het nieuwe studentencentrum van de Universiteit Leiden in Den Haag is officieel geopend. Dit Beehive Student Centre ligt tegenover locatie...

lees meer
Student Centre Den Haag

Student Centre Den Haag

Het nieuwe studentencentrum van de Universiteit Leiden in Den Haag is officieel geopend. Dit Beehive Student Centre ligt tegenover locatie Wijnhaven. Het biedt studenten van de universiteit in Den Haag verschillende voorzieningen: van fitnesscentrum The Buzz tot de diensten van Student Support Services (waaronder studentpsychologen), het Academisch Talencentrum en JobMotion. Ook is er kantoorruimte voor studieverenigingen en studentenorganisaties en is er een nieuwe studiezaal, waar ook universitaire medewerkers terecht kunnen. Wij zijn trots dat wij hiervoor weer de installaties hebben mogen adviseren.

Het nieuwe studentencentrum draagt bij aan de levendigheid van het gebied en aan de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en de stad.

 

 

Willem Harteveld 40 jaar actief

Willem Harteveld 40 jaar actief

Willem Harteveld is sinds 1 augustus 2018 40 jaar bij Halmos actief. Dat is een bijzonder lange tijd. Op deze plaats feliciteren wij hem. Ter...

lees meer
Willem Harteveld 40 jaar actief

Willem Harteveld 40 jaar actief

Willem Harteveld is sinds 1 augustus 2018 40 jaar bij Halmos actief. Dat is een bijzonder lange tijd. Op deze plaats feliciteren wij hem.
Ter gelegenheid van zijn jubileum vindt op 28 november 2018 een evenement plaats in het Goede Doelen Loterijen gebouw

Goede Doelen Loterijen

Goede Doelen Loterijen

Het gasloze en energie-neutrale gebouw van Goede Doelen Loterijen is opgeleverd. Het gebouw wordt nu ingehuisd. Op 6 december 2018 zal het...

lees meer
Goede Doelen Loterijen

Goede Doelen Loterijen


Het gasloze en energie-neutrale gebouw van Goede Doelen Loterijen is opgeleverd. Het gebouw wordt nu ingehuisd. Op 6 december 2018 zal het gebouw officieel geopend worden.

Lounge 1 Schiphol

Lounge 1 Schiphol

Halmos heeft opdracht voor het Lounge 1 project op Schiphol. Het betreft het renoveren van Terminal, 1 het oudste stukje van Schiphol ....

lees meer
Lounge 1 Schiphol

Lounge 1 Schiphol


Halmos heeft opdracht voor het Lounge 1 project op Schiphol. Het betreft het renoveren van Terminal, 1 het oudste stukje van Schiphol . Iedereen die wel eens met een vliegtuig heeft gereisd, heeft daar wel eens wat gedronken. Wegens de grotere personenstroom wordt dit deel uitgebreid en gerenoveerd. Halmos mag hiervoor de installaties adviseren.

3e Onderwijsgebouw Universiteit Wageningen

3e Onderwijsgebouw Universiteit Wageningen

Als installatieadviseur  van het Total engineerings team  van LIAG Architecten en bouwadviseurs heeft Halmos opdracht voor het...

lees meer
3e Onderwijsgebouw Universiteit Wageningen

3e Onderwijsgebouw Universiteit Wageningen


Als installatieadviseur  van het Total engineerings team  van LIAG Architecten en bouwadviseurs heeft Halmos opdracht voor het adviseren van de technische installaties voor het 3e onderwijsgebouw van de Universiteit Wageningen. Dit onderwijsgebouw bestaat uit collegezalen en laboratorium. Het gebouw zal in drie fasen worden ontwikkeld met een totaal oppervlak van circa 20.000 m2 BVO.

The Base D

The Base D

Na de succesvolle herontwikkeling en renovatie van het gebouw The Base op Schiphol is dit jaar gestart met de uitvoering van een uitbreiding...

lees meer
The Base D

The Base D

Na de succesvolle herontwikkeling en renovatie van het gebouw The Base op Schiphol is dit jaar gestart met de uitvoering van een uitbreiding van dit complex, The Base D inclusief het ondergronds maken van het bijbehorende parkeerterrein. Halmos heeft hiervoor de installaties geadviseerd. Het gebouw heeft een BREEAM excellent ontwerpcertificaat. Ook is in het ontwerp een smartbuildingsysteem geïntegreerd.

Windesheim Gebouw X weer veilig

Windesheim Gebouw X weer veilig

Afgelopen maanden is hard gewerkt om het gebouw X van Windesheim weer veilig te maken. Na het instorten van de garage in Eindhoven is de...

lees meer
Windesheim Gebouw X weer veilig

Windesheim Gebouw X weer veilig

Afgelopen maanden is hard gewerkt om het gebouw X van Windesheim weer veilig te maken.
Na het instorten van de garage in Eindhoven is de constructie van het gebouw X ook gecontroleerd waarna bleek dat ook in dit gebouw de bollenplaat vloeren versterkt dienden te worden.
Om de werkzaamheden mogelijk te maken moesten veel installaties worden verwijderd en worden teruggeplaatst. Halmos heeft dit proces met betrekking tot de installaties geadviseerd en begeleid. De vloeren zijn weer veilig en de laatste hand wordt nu gelegd aan het opnieuw inregelen van de installaties. In november 2018 keren de studenten weer terug in het gebouw.

ING Head Quarters

ING Head Quarters

De door OVG ontwikkelde nieuwbouw van het hoofdkantoor van ING vordert gestaagd en het hoogste punt is deze zomer bereikt. Het cascogebouw zal...

lees meer
ING Head Quarters

ING Head Quarters

De door OVG ontwikkelde nieuwbouw van het hoofdkantoor van ING vordert gestaagd en het hoogste punt is deze zomer bereikt. Het cascogebouw zal 29 maart 2019 worden opgeleverd waarna nog inrichtingswerkzaamheden zullen worden uitgevoerd.
Halmos adviseert ING voor de inrichtingsinstallaties en controleert de casco-installaties namens ING. Voor de specials zoals o.a. restaurant, filmzaal, auditorium, drukkerij en boardroom zijn de installaties geïntegreerd in de casco van het gebouw. Voor de werkplekken is het Orange Work Place concept ontwikkeld en in de casco-installaties geïntegreerd. Daarnaast adviseert Halmos voor alle inrichtingsvoorzieningen zoals beveiliging, data, laadinstallatie auto’s, noodstroomvoorziening, smart building enz.

Artis Amsterdam

Artis Amsterdam

Halmos adviseert voor diverse projecten bij Artis. Zo zijn wij betrokken bij de renovatie van de monumentale panden van het Grootte Museum, Het...

lees meer
Artis Amsterdam

Artis Amsterdam

Halmos adviseert voor diverse projecten bij Artis. Zo zijn wij betrokken bij de renovatie van de monumentale panden van het Grootte Museum, Het Aquariumgebouw en de Directiewoning. Daarnaast is zojuist het nieuwe Slingerapenverbijf in uitvoering genomen. Het klimaat in dit verblijf is afgestemd aan de leefomstandigheden in de tropen. Alle projecten dienen duurzaam met de ambitie energieneutraal  en gasloos te worden ontworpen. Dit wordt gerealiseerd door toepassing van zoveel als mogelijk PV-panelen en energieopslagsystemen met warmtepompen.

De ooievaar van Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg

De ooievaar van Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg

Rijdend op de A12 is nog steeds een grote ooievaar te zien - de drijvende kracht achter het hybride ventilatiesysteem dat Halmos heeft...

lees meer
De ooievaar van Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg

De ooievaar van Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg

Rijdend op de A12 is nog steeds een grote ooievaar te zien - de drijvende kracht achter het hybride ventilatiesysteem dat Halmos heeft ontworpen voor Stadskantoor Leidschenveen-Ypenburg in Den Haag. Het ventilatiesysteem in dit gebouw kan het merendeel van de tijd functioneren zonder ondersteuning van een mechanische ventilator.

NBD-Online heeft onlangs een artikel over natuurlijke en hybride ventilatie met de ooievaar in de hoofdrol geplaatst. Lees hier het complete artikel.

Ferry Stena Line in dok voor revisie warmtapwaterinstallatie

Ferry Stena Line in dok voor revisie warmtapwaterinstallatie

De Stena Hollandica liggend in dok voor onderhoud - en deze keer ook voor een revisie van de warmtapwaterinstallatie waarvoor Halmos heeft...

lees meer
Ferry Stena Line in dok voor revisie warmtapwaterinstallatie

Ferry Stena Line in dok voor revisie warmtapwaterinstallatie

De Stena Hollandica liggend in dok voor onderhoud - en deze keer ook voor een revisie van de warmtapwaterinstallatie waarvoor Halmos heeft mogen adviseren. Vanwege de dienstregeling van Stena Lina moeten alle werkzaamheden in zeer korte tijd uitgevoerd worden.

Eerste paal voor nieuwe gebouw Goede Doelen Loterijen

Eerste paal voor nieuwe gebouw Goede Doelen Loterijen

Na maanden ontwerp- en voorbereidingswerkzaamheden is op 31 januari de eerste paal voor het toekomstige gebouw van de Goede Doelen Loterijen...

lees meer
Eerste paal voor nieuwe gebouw Goede Doelen Loterijen

Eerste paal voor nieuwe gebouw Goede Doelen Loterijen

Na maanden ontwerp- en voorbereidingswerkzaamheden is op 31 januari de eerste paal voor het toekomstige gebouw van de Goede Doelen Loterijen feestelijk gevierd met veel medewerkers van de Goede Doelen Loterijen en bouwteampartijen.

Naar verwachting zullen de Goede Doelen Loterijen zich medio 2018 gaan vestigen in dit duurzaam gerenoveerde en vergrootte gebouw.

Prinses Maxima Centrum - time lapse bouw afgelopen jaar

Prinses Maxima Centrum - time lapse bouw afgelopen jaar

Afgelopen jaar zijn flinke vorderingen gemaakt met de nieuwbouw van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Hieronder zijn...

lees meer
Prinses Maxima Centrum - time lapse bouw afgelopen jaar

Prinses Maxima Centrum - time lapse bouw afgelopen jaar

Afgelopen jaar zijn flinke vorderingen gemaakt met de nieuwbouw van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Hieronder zijn de beelden de zien van het lege bouwterrein in januari 2016 en de situatie in januari 2017. Het verloop is nog mooier weergegeven in een time lapse over het afgelopen jaar. Uiteraard wordt ondertussen ook hard gewerkt aan de installatietechnische voorzieningen.

2711_PMC%20januari%202016.jpg

Januari 2016

2711_PMC%20januari%202017.jpg
Januari 2017

 

Ook de actuele bouwwerkzaamheden zijn te volgen, breng daarvoor eens een bezoek aan deze bouwwebcam.

Bouw nieuw gerechtsgebouw Breda in volle gang

Bouw nieuw gerechtsgebouw Breda in volle gang

Halmos is, als onderdeel van het consortium 'InBalans', als adviseur van de beveiligingsinstallaties betrokken bij het nieuw te bouwen...

lees meer
Bouw nieuw gerechtsgebouw Breda in volle gang

Bouw nieuw gerechtsgebouw Breda in volle gang

Halmos is, als onderdeel van het consortium 'InBalans', als adviseur van de beveiligingsinstallaties betrokken bij het nieuw te bouwen gerechtsgebouw in Breda. Na afronding van het ontwerp is gestart met de bouw, deze is momenteel in volle gang en te volgen via de website 'Breda in balans'.

De realisatie van het nieuwe gerechtsgebouw valt onder een PPS-constructie, waarbij het consortium verantwoordelijk is voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en facilitaire dienstverlening voor de komende 30 jaar.

2523_rechtbank Breda 2.jpg

 

Halmos erkend voor beheer WKO-installaties

Halmos erkend voor beheer WKO-installaties

Naast de erkenning voor het ontwerp is Halmos nu ook erkend voor het beheer van WKO-installaties volgens BRL 6000-21 door Bodem+, zie het...

lees meer
Halmos erkend voor beheer WKO-installaties

Halmos erkend voor beheer WKO-installaties

Naast de erkenning voor het ontwerp is Halmos nu ook erkend voor het beheer van WKO-installaties volgens BRL 6000-21 door Bodem+, zie het register van Rijkswaterstaat Leefomgeving.

De criteria in deze BRL zijn opgesteld om de kwaliteit binnen het bedrijf en van het ontwerp/beheer van bodemenergiesystemen te kunnen borgen. Deze erkenning is tegenwoordig verplicht voor bedrijven die zich met het ontwerp en beheer van WKO-installaties bezig houden. Halmos kan hierdoor het ontwerp en beheer van WKO-installaties voor u blijven uitvoeren.

 

 

Kennissessie energiebesparing en kwaliteitsverbetering op Vakbeurs Energie

Kennissessie energiebesparing en kwaliteitsverbetering op Vakbeurs Energie

Met een passend resultaatcontract voor beheer en onderhoud van alle installaties en innovatieve monitoring is voor het WTC Schiphol al veel...

lees meer
Kennissessie energiebesparing en kwaliteitsverbetering op Vakbeurs Energie

Kennissessie energiebesparing en kwaliteitsverbetering op Vakbeurs Energie

Met een passend resultaatcontract voor beheer en onderhoud van alle installaties en innovatieve monitoring is voor het WTC Schiphol al veel energie bespaard en is de kwaliteit verbeterd - zonder aanpassingen aan het gebouw en installaties.

Tijdens de Kennissessie Platform Duurzame Huisvesting: WTC Schiphol op de Vakbeurs Energie zullen Ed Rooijakkers, Arie Kraaijenoord en Bert Elkhuizen als vertegenwoordigers van de adviseur, opdrachtgever en opdrachtnemer hun ervaringen en inzichten delen. De Kennissessie vindt plaats op 6 oktober 2016 van 15.00 - 15.45 uur in Den Bosch.

Zie de website van Vakbeurs Energie voor meer informatie.

Weerklank in Amsterdam feestelijk geopend

Weerklank in Amsterdam feestelijk geopend

Woensdag 21 september is de Weerklank in Amsterdam officieel geopend. In dit nieuwe gebouw kunnen de cliënten (kinderen, jongeren en...

lees meer
Weerklank in Amsterdam feestelijk geopend

Weerklank in Amsterdam feestelijk geopend

Woensdag 21 september is de Weerklank in Amsterdam officieel geopend. In dit nieuwe gebouw kunnen de cliënten (kinderen, jongeren en volwassenen met een communicatieve meervoudige beperking) zo normaal mogelijk wonen.

Ook in het installatieontwerp is rekening gehouden met deze doelgroep, onder andere door een laag installatiegeluidniveau aan te houden en passende voorzieningen in gebruiksruimten op te nemen. Opwekking van energie vindt duurzaam plaats door de aanwezige WKO -installatie en zonneboiler.

WP_20160921_002klein.jpg
Realisatie uitbreiding Avioport in volle gang

Realisatie uitbreiding Avioport in volle gang

In opdracht van Schiphol Real Estate (SRE) wordt het bestaande multi-tenant kantoorgebouw Avioport momenteel uitgebreid met ruim 1000 m2. De...

lees meer
Realisatie uitbreiding Avioport in volle gang

Realisatie uitbreiding Avioport in volle gang

In opdracht van Schiphol Real Estate (SRE) wordt het bestaande multi-tenant kantoorgebouw Avioport momenteel uitgebreid met ruim 1000 m2. De begane grond en eerste verdieping worden uitgebreid met onder andere vergaderfaciliteiten ten behoeve van Samsung. In de loop van 2016 zal Samsung van Delft naar Schiphol verhuizen.

De doelstelling van SRE is het behalen van een BREEAM In-Use Excellent certificering voor asset en beheer van het gebouw. Bij het ontwerp van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties is rekening gehouden met deze duurzaamheidsambitie.

 

Stadskantoor Utrecht genomineerd voor de The Plan Award

Het Stadskantoor Utrecht is genomineerd voor The Plan Award. Volg onderstaande...

lees meer

Stadskantoor Utrecht genomineerd voor de The Plan Award

Het Stadskantoor Utrecht is genomineerd voor The Plan Award.

Volg onderstaande link:

www.kraaijvanger.nl/nl/bureau/nieuws/1221/stadskantoor-utrecht-genomineerd -voor-the-plan-award/

 

 

Directie Halmos Jubileert

Directie Halmos Jubileert

Vandaag 24 april 2015 vieren wij met genodigden in het door ons geadviseerde Stadskantoor Utrecht het jubileum van onze voltallige...

lees meer
Directie Halmos Jubileert

Directie Halmos Jubileert

Vandaag 24 april 2015 vieren wij met genodigden in het door ons geadviseerde Stadskantoor Utrecht het jubileum van onze voltallige directie.

Uitnodiging.jpg

TNO komt in Den Haag

Voor TNO worden casco kantoorverdiepingen heringericht in het New Babylon complex in het cenrum van Den Haag. Dit weekend zijn de nieuwe...

lees meer

TNO komt in Den Haag

Voor TNO worden casco kantoorverdiepingen heringericht in het New Babylon complex in het cenrum van Den Haag. Dit weekend zijn de nieuwe luchtbahendelinhssystemen op het dak geplaatst.

 

ISSO publicatie 31

Zojuist verschenen de nieuwe ISSO publicatie 31 ‘meetpunten en meetmethoden voor klimaatinstallaties – regelen, sturen, beveiligen...

lees meer

ISSO publicatie 31

Zojuist verschenen de nieuwe ISSO publicatie 31 ‘meetpunten en meetmethoden voor klimaatinstallaties – regelen, sturen, beveiligen en monitoren’. Halmos Adviseurs heeft bij het samenstellen van deze ISSO publicatie veel aandacht besteed aan monitoring, zodat dit met eenvoudige middelen binnen een installatie kan worden ingepast. Vanuit BREEAM-NL wordt naar deze monitoringsaanpak verwezen.

 

 

PI Beveren geopend

Op 14 februari heeft minister van Justitie Annemie Turtelboom van België de Penitentiaire Inrichting van Beveren geopend. Het complex...

lees meer

PI Beveren geopend

Op 14 februari heeft minister van Justitie Annemie Turtelboom van België de Penitentiaire Inrichting van Beveren geopend. Het complex is een DBFM constructie aanbesteed en door BAM PPP gewonnen. Halmos heeft samen met VK Engineering het ontwerp gemaakt in de aanbesteding fase.

 

>> lees verder brochure PI Beveren van de Regie der Gebouwen

Dierenpark Emmen

Halmos heeft voor het nieuw te bouwen dierenpark in Emmen de installaties geadviseerd. In de grote kas van circa 18000m2 wordt lucht met...

lees meer

Dierenpark Emmen

Halmos heeft voor het nieuw te bouwen dierenpark in Emmen de installaties geadviseerd. In de grote kas van circa 18000m2 wordt lucht met grondkanalen getransporteerd. De eerste stukken kunststof kanaal van 2 meter diameter zijn nu in het terrein geplaatst in een sleuf van 4 meter diepte. Een uniek stukje werk dat wordt uitgevoerd in opdracht van Homij en Volker Wessels. 

 

 

 

Hoogste punt Zorg-Onderwijs-Centrum in Zoetermeer

Op donderdag 10 oktober werd het hoogste punt gevierd van het Zorg-Onderwijs-Centrum van Kentalis in Zoetermeer. Het complex bestaat uit twee...

lees meer

Hoogste punt Zorg-Onderwijs-Centrum in Zoetermeer

Op donderdag 10 oktober werd het hoogste punt gevierd van het Zorg-Onderwijs-Centrum van Kentalis in Zoetermeer. Het complex bestaat uit twee gebouwen, waarin de onderwijs-, kantoor- en zorgvoorzieningen zijn ondergebracht. De installaties in het complex zijn door Halmos ontworpen met een Warmte Koude Opslag (WKO), vloerverwarming, vloerkoeling en balansventilatie.

 

 

ISSO publicaties 102 en 103

Halmos Adviseurs is initiatiefnemer en rapporteur van de ISSO publicatiereeks Duurzaam Beheer en Onderhoud. De reeks is gebaseerd op onze...

lees meer

ISSO publicaties 102 en 103

Halmos Adviseurs is initiatiefnemer en rapporteur van de ISSO publicatiereeks Duurzaam Beheer en Onderhoud. De reeks is gebaseerd op onze onderzoeksresultaten van het veelvuldig geciteerde rapport kwaliteitsborging van installaties dat in 2006 samen met TNO is uitgevoerd. We hebben recent weer 2 delen afgerond die in deze publicatiereeks zijn verschenen:
• ISSO 102 ‘Prestatie-indicatoren voor Beheer en Onderhoud’
• ISSO 103 ‘ Monitoren van Duurzaam Beheer en Onderhoud’
Met de methodes die in deze publicaties zijn omschreven kan de kwaliteit van onderhoud en beheer worden omschreven, vastgelegd en vervolgens worden gemonitord. Informatie die bijvoorbeeld effectief bruikbaar is bij het opstellen van onderhoudscontracten.

 

         

         

Brede School Lisse geopend

Op 13 februari 2013 is de Brede School Nassaupark in Lisse officieel geopend door de wethouder van Onderwijs van de gemeente Lisse, de heer Bas...

lees meer

Brede School Lisse geopend

Op 13 februari 2013 is de Brede School Nassaupark in Lisse officieel geopend door de wethouder van Onderwijs van de gemeente Lisse, de heer Bas Brekelmans.

 

St Antonius Ziekenhuis Utrecht

De bouw vordert gestaag. De afbouw is al volop in gang gezet, waarbij sommige afdelingen al gereed...

lees meer

St Antonius Ziekenhuis Utrecht

De bouw vordert gestaag. De afbouw is al volop in gang gezet, waarbij sommige afdelingen al gereed zijn.

       

Opening High Care Kliniek

Op 9 januari 2012 wordt de nieuwe High Care Kliniek van Rivierduinen in Oestgeest...

lees meer

Opening High Care Kliniek

Op 9 januari 2012 wordt de nieuwe High Care Kliniek van Rivierduinen in Oestgeest geopend.

 

 

 

Nieuw dialysecentrum voor St Antonius Ziekenhuis

Het St Antonius Ziekenhuis heeft in het Ziekenhuis Rivierenland een nieuw dialysecentrum in de Betuwe...

lees meer

Nieuw dialysecentrum voor St Antonius Ziekenhuis

Het St Antonius Ziekenhuis heeft in het Ziekenhuis Rivierenland een nieuw dialysecentrum in de Betuwe geopend.

 

Hoogste punt IKEA Duiven

Onder het toeziend oog van bezoekers en medewerkers is vandaag het hoogste punt bereikt van het vernieuwde IKEA woonwarenhuis in Duiven. Het...

lees meer

Hoogste punt IKEA Duiven

Onder het toeziend oog van bezoekers en medewerkers is vandaag het hoogste punt bereikt van het vernieuwde IKEA woonwarenhuis in Duiven. Het hartjeskussen FAMNIG symboliseert de gemeenschappelijke inspanningen die gemeente, bouwbedrijf en de medewerkers van IKEA Duiven ondernemen om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen.


IKEA Duiven is na de verbouwing twee keer zo groot (38.000 m2) en krijgt een vierlaags parkeergarage met ruimte voor 1.750 auto's. Het bereiken van het hoogste punt, de liftschacht en het trappenhuis, wordt volgens regionale traditie met alle betrokkenen gevierd. Eind september 2011 wordt het eerste deel van de parkeergarage geopend, begin april 2012 gaat het tweede deel van de parkeergarage open. Er zijn dan 1100 parkeerplaatsen meer beschikbaar dan in de oude situatie. Vanaf mei 2012 volgen de Swedish Foodmarket en de bistro. In de periode september-december 2012 zijn het restaurant, de showroom en de afdeling woonaccessoires aan verbouwing toe. Het toekomstige restaurant biedt plek aan 700 personen.


Met de nieuwe warmtepomp zal IKEA Duiven zijn milieuvriendelijke koplopersrol nog verder benadrukken. De totale verbouwing zal nog ruim 1,5 jaar in beslag nemen.
Ook in de winkel is het feest: bezoekers konden genieten van Zweedse lekkernijen. Bovendien zijn er gedurende het hele weekend speciale productaanbiedingen. De vestiging blijft uiteraard open met volop parkeerplaatsen tijdens de gehele verbouwingsperiode.


Fotobijschrift: Op feestelijke wijze werd de vlag gehesen door projectleider Erwin Goldner, storemanager Audrey Sinderdinck en medewerkster Meity Brom (v.l.n.r).

 bron + foto's: persbericht IKEA

 

Gebouw X Hogeschool Windesheim

Door de de jury voor de competitie van het Duurzaamste Bedrijfsgebouw van Nederland is genomineerd het Gebouw X van de Hogeschool Windesheim...

lees meer

Gebouw X Hogeschool Windesheim

Door de de jury voor de competitie van het Duurzaamste Bedrijfsgebouw van Nederland is genomineerd het Gebouw X van de Hogeschool Windesheim Zwolle. De prijs Duurzaamste Bedrijfsgebouw is het niet geworden. Wel is het gebouw uitgeroepen tot het BNA gebouw van het jaar 2011.

Historische kantoorgevel blijft staan

De gevel van een historisch kantoorgebouw in de binnenstad van Den Haag blijft staan. Daarachter wordt de nieuwe...

lees meer

Historische kantoorgevel blijft staan

De gevel van een historisch kantoorgebouw in de binnenstad van Den Haag blijft staan. Daarachter wordt de nieuwe huisvesting uitgevoerd voor een dependance van de Universiteit Leiden.

  

Uitbreiding IKEA Duiven

Vandaag is de eerste paal( van de in totaal 700!) voor de aanbouw IKEA Duiven fase I( bouw...

lees meer

Uitbreiding IKEA Duiven

Vandaag is de eerste paal( van de in totaal 700!) voor de aanbouw IKEA Duiven fase I( bouw magazijn).

Start bouw Stadskantoor Utrecht

Gistermiddag zetten ontwikkelaar NS Poort en Boele & van Eesteren en G&S Bouw hun handtekening onder de...

lees meer

Start bouw Stadskantoor Utrecht

Gistermiddag zetten ontwikkelaar NS Poort en Boele & van Eesteren en G&S Bouw hun handtekening onder de aannemingsovereenkomst waarin de realisatie van Stadskantoor Utrecht is vastgelegd.

Stadskantoor Utrecht, naar ontwerp van Dirk-Jan Postel van Kraaijvanger Urbis, omvat 66.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die de komende jaren worden gebouwd in Nederland. De bouw van het Stadskantoor is van groot belang voor de voortgang van de ontwikkeling van Stationsgebied Utrecht en een belangrijke start van de toekomstige ontwikkelingen van het zogenoemde Central Business District aan de Westzijde van Utrecht Centraal.

Stadskantoor Utrecht
Het nieuwe Stadskantoor Utrecht bevindt zich direct naast Utrecht Centraal; het drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland. Het project is onderdeel van een grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkeling waarin onder andere een nieuwe OV-terminal, een muziekcentrum en de uitbreiding van Hoog Catharijne voorzien zijn. De voetgangersroute tussen Hoog Catharijne en het Jaarbeursplein blijft tijdens de eerste periode van het bouwproces direct naast en boven het bouwterrein in gebruik.

Het Stadskantoor zelf krijgt een prominente ingang bij de hoofdentree van het nieuwe Utrecht Centraal. Deze is gelegen bij het Jaarbeursplein aan de Centrumboulevard, de belangrijkste oostwest verbinding langs station Utrecht Centraal. Bewoners en ondernemers kunnen er straks terecht voor bijna alle gemeentelijke producten en diensten. In totaal komen er 3.500 werkplekken, 2.200 stallingsplaatsen voor fietsen en circa 270 parkeerplaatsen ten behoeve van de kantoren.

Waardevolle locatie
In de huidige dalende markt van kantoorontwikkelingen onderscheiden stationsgebieden zich als waardevolle locaties voor bedrijven om zich te vestigen. Het ontwikkelen van kantoren op knooppunten van openbaar vervoer is optimaal ten opzichte van bereikbaarheid. Een belangrijke reden voor de gemeente om zich te vestigen nabij het station. De gemeente Utrecht heeft een huurovereenkomst met NS Poort voor de komende 25 jaar.

De bouw start het 2e kwartaal van 2011. De oplevering staat gepland in 2014.

Bron: architectenweb.nl
 

Nieuwe huisstijl Halmos

HALMOS bewijst zich sinds jaar en dag in de installatie- en bouwwereld. Wat duurzaamheid en mensvriendelijkheid betreft lopen wij in onze...

lees meer

Nieuwe huisstijl Halmos

HALMOS bewijst zich sinds jaar en dag in de installatie- en bouwwereld. Wat duurzaamheid en mensvriendelijkheid betreft lopen wij in onze technische adviezen graag voorop. Dit kan als je gelooft in wat je doet, als je begrijpt wat je opdrachtgevers willen en je de energiezuinigheid van gebouwen goed in de gaten houdt. Halmos kan doorgroeien dankzij mensen die veranderingen en innovaties omarmen. Mensen die het mogelijk maken dat wij onze visie inhoud geven.
Dankzij medewerkers, opdrachtgevers en mensen met wie we samenwerken, staan wij klaar voor de toekomst. Met een stevige identiteit en meer groen in ons logo. Beide benen op de grond. Het groene hart op de juiste plaats, om samen met u lijnen voor de toekomst uit te zetten...

>> zie verder Mailing nieuwe huisstijl Halmos

Verdere ontwikkeling Overhoeks

In Overhoeks een nieuw stuk stad aan het IJ in Amsterdam gaat de ontwikkeling door met de bouw van weer twee appartementen...

lees meer

Verdere ontwikkeling Overhoeks

In Overhoeks een nieuw stuk stad aan het IJ in Amsterdam gaat de ontwikkeling door met de bouw van weer twee appartementen gebouwen.

 

Fundering St Antonius ziekenhuis Utrecht

De huidige strenge winter geven mooie plaatjes. Vanuit de diepte met de heipalen is de aannemer al aangekomen bij de...

lees meer

Fundering St Antonius ziekenhuis Utrecht

De huidige strenge winter geven mooie plaatjes. Vanuit de diepte met de heipalen is de aannemer al aangekomen bij de fundering.

 

 

Hoogste punt Stadskantoor Leyweg

Het stadskantoor Leyweg heeft zijn hoogste punt van 76 m bereikt. De officiele handeling is uitgevoerd door Wethouder Marnix Norder.  ...

lees meer

Hoogste punt Stadskantoor Leyweg

Het stadskantoor Leyweg heeft zijn hoogste punt van 76 m bereikt. De officiele handeling is uitgevoerd door Wethouder Marnix Norder.

 

Start bouw University College Universiteit Leiden

Met de renovatie aan de Casuaristraat in Den Haag is begonnen voor de University College van de Campus Den Haag van de Universiteit...

lees meer

Start bouw University College Universiteit Leiden

Met de renovatie aan de Casuaristraat in Den Haag is begonnen voor de University College van de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden.

Eerste paal nieuwbouw St. Antonius Ziekenhuis

Op 22 juni 2010 is in Utrecht Leidsche Rijn de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht. Onder...

lees meer

Eerste paal nieuwbouw St. Antonius Ziekenhuis

Op 22 juni 2010 is in Utrecht Leidsche Rijn de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht. Onder grote belangstelling gaf de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, samen met een aantal andere prominenten van binnen en buiten het ziekenhuis het startsein voor de bouw. Onder andere de voorzitter Raad van Toezicht Hans Adriaansens, Repke Snijder voorzitter Medische Staf en Gert Muis voorzitter Ondernemingsraad van het St. Antonius Ziekenhuis hielpen een handje mee en gaven de eerste slagen op de paal. Evenals de voorzitter van het Cliëntenberaad van het ziekenhuis Anja Laeven, huisarts Corinne Collette en Rob Adolfsen voorzitter Raad van Bestuur van ziektekostenverzekeraar Agis.

 

Eerste handeling nieuwbouw Rijnveste

Op 27 mei j.i. heeft de burgermeester van Leiden de eerste handeling verricht voor de nieuwbouw van de uitbreiding van...

lees meer

Eerste handeling nieuwbouw Rijnveste

Op 27 mei j.i. heeft de burgermeester van Leiden de eerste handeling verricht voor de nieuwbouw van de uitbreiding van Rijveste.

 

 

 

Start bouw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Op 1 maart werd het contract getekend voor de nieuwbouw van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn, Utrecht.Op de foto de heer Rooks namens...

lees meer

Start bouw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Op 1 maart werd het contract getekend voor de nieuwbouw van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn, Utrecht.
Op de foto de heer Rooks namens het St. Antonius Ziekenhuis en de heer Hurks namens Hurks.
                         

                        

                         bron St. Antonius Ziekenhuis

 

 

Nieuw Contact Center (CCCN) voor IKEA

Op 19 januari is in het pand van IKEA Groningen het nieuwe twee verdieping tellend contact center geopend. bron...

lees meer

Nieuw Contact Center (CCCN) voor IKEA

Op 19 januari is in het pand van IKEA Groningen het nieuwe twee verdieping tellend contact center geopend.

bron IKEA

Heropening Wereldmuseum Rotterdam

Op 10 december 2009 om 10.00 zijn de deuren van het Wereldmuseum in Rotterdam weer geopend voor het publiek. De verbouwing heeft twee jaar...

lees meer

Heropening Wereldmuseum Rotterdam

Op 10 december 2009 om 10.00 zijn de deuren van het Wereldmuseum in Rotterdam weer geopend voor het publiek. De verbouwing heeft twee jaar geduurd.

 

Nieuwe werkplaats voor de ECT

Het containeroverslagbedrijf Europe Container Terminals, de ECT, heeft er sinds septmeber 2009 een nieuwe werkplaats...

lees meer

Nieuwe werkplaats voor de ECT

Het containeroverslagbedrijf Europe Container Terminals, de ECT, heeft er sinds septmeber 2009 een nieuwe werkplaats bij.

 

Nieuwe `droogloop` vanaf nieuwe parkeergarage naar de entree bijna gereed

De nieuwe ´droogloop´ vanaf de nieuwe parkeergarage naar de hoofentree van het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is bijna...

lees meer

Nieuwe `droogloop` vanaf nieuwe parkeergarage naar de entree bijna gereed

De nieuwe ´droogloop´ vanaf de nieuwe parkeergarage naar de hoofentree van het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is bijna gereed.

 

   

De gek wint de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009

De gek voor natuurlijke ventilatie heeft de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009 gewonnen. Het winnende bouwtechnische detail 'gek' is onderdeel van...

lees meer

De gek wint de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009

De gek voor natuurlijke ventilatie heeft de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2009 gewonnen. Het winnende bouwtechnische detail 'gek' is onderdeel van het energiezuinige stadsdeelcomplex Leidschenveen- Ypenburg aan de snelweg A12. Het stadsdeelcomplex is een duurzaam gebouw met een gezond binnenklimaat gecombineerd met energiebesparing.

 Het idee..............................................tijdens de realisatie...............

          

en montage....................................geïntegreerd in het GBS beeldplaatje.

          

Oplevering Bijlmer Parktheater

Op 09 februari 2009 is het Bijlmer Parktheater in Amsterdam opgeleverd. Het door Architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen cultuurcentrum...

lees meer

Oplevering Bijlmer Parktheater

Op 09 februari 2009 is het Bijlmer Parktheater in Amsterdam opgeleverd. Het door Architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen cultuurcentrum is de eerste theaterzaal in Amsterdam-Zuidoost. Door de ligging op de grens tussen het nieuwe Anton de Komplein en het Bijlmerpark moet het theater een impuls geven aan de sociaal-economische ontwikkelingen rond het plein. Het vormt tevens het beginpunt van een nieuwe culturele as, van Bijlmerpark to ArenAPoort.

Met zijn vorm en materiaalgebruik is het theater een markant gebouw. De basisvorm is een ellips, waarbij de verdiepingen licht verspringen ten opzichte van de begane grond. De gevel bestaat uit een combinatie van houten lamellen en stalen golfplaten, wat het gebouw een vloeiende en dynamische uitstraling geeft.

De glazen omloop rondom de grote zaal zorgt voor een ruime lichtinval. De lay-out van de zaal is flexibel, zodat voorzien wordt in de verschillende behoeften van de gebruikers. In de grote zaal met 277 stoelen kan geschoven worden met coulissen, en de in- en uitschuifbare tribunes kunnen in zowel circus- als theateropstelling worden geplaatst.

Naast de grote zaal beschikt het theater over een ruime foyer, studio’s, vergaderruimtes en kantoren. Dit voorjaar wordt het Parktheater in gebruik genomen.

 

bron + foto's: Architectenbureau Paul de Ruiter

 

Tulip Inn bij IKEA Delft is open

Eind 2008 is Tulip Inn bij IKEA Delft...

lees meer

Tulip Inn bij IKEA Delft is open

Eind 2008 is Tulip Inn bij IKEA Delft geopend.

 

 

Bedrijfsgebouw Yusen gaat uitbreiden

 Yusen schiphol wordt 2 keer zo groot gemaakt. middels het spiegelen van het bestaande...

lees meer

Bedrijfsgebouw Yusen gaat uitbreiden

 Yusen schiphol wordt 2 keer zo groot gemaakt. middels het spiegelen van het bestaande gebouw.

IKEA Groningen gaat uitbreiden

Het Zweedse woonwarenhuis IKEA aan de Sontweg gaat fors uitbreiden. Het bedrijf wil aan de noordelijke vestiging die drie jaar geleden is...

lees meer

IKEA Groningen gaat uitbreiden


Het Zweedse woonwarenhuis IKEA aan de Sontweg gaat fors uitbreiden. Het bedrijf wil aan de noordelijke vestiging die drie jaar geleden is geopend nog eens 12.500 vierkante meter bedrijfsruimte toevoegen.

Naast de feitelijke uitbreiding van het pand gaat ook de werkgelegenheid van het landelijke callcenter van IKEA in Groningen groeien met tachtig arbeidsplaatsen. Callcenters vestigen zich graag in Groningen vanwege het enorme potentieel jonge mensen dat graag part time werkt.

Wethouder Jaap Dijkstra maakte de plannen van IKEA wereldkundig bij de opening van de Promotiedagen voor het bedrijfsleven in Martiniplaza. "Dankzij de uitbreiding aan de Sontweg heeft Groningen straks de op een na grootste vestiging in Europa. Alleen in het thuisland Zweden heeft het bedrijf een nog grotere vestiging", zei de wethouder niet zonder trots.

Bron: Dagblad van het Noorden

Runners4Kenya

Op 6 september hebben onder de naam Runners4Kenya medewerkers van Halmos meegedaan aan de Ten Miles van Tilburg om gelden bijeen te lopen voor...

lees meer

Runners4Kenya

Op 6 september hebben onder de naam Runners4Kenya medewerkers van Halmos meegedaan aan de Ten Miles van Tilburg om gelden bijeen te lopen voor scholingsprojecten in Kenia.

 

      

 

Voortgang St. Antonius Ziekenhuis

Naast goede scores in het AD en Elservier wordt er bij het St. Antonius Ziekenhuis ook druk gebouwd. Naast de nieuwbouw voor een parkeergarage...

lees meer

Voortgang St. Antonius Ziekenhuis

Naast goede scores in het AD en Elservier wordt er bij het St. Antonius Ziekenhuis ook druk gebouwd. Naast de nieuwbouw voor een parkeergarage met fietsenstalling en een nieuwe centrale entree vinden op diverse afdelingen eveneens uitbreidingen plaats. Een impressie:

 

               bouwkraan bouwdeel A                           bouwkraan parkeergarage

 

       bouwkraan bouwdeel Zuid                                       fietsenstalling

 

In gebruikname VMBO Wateringsveld

De nieuwbouw van de VMBO school Wateringseveld in Den Haag is...

lees meer

In gebruikname VMBO Wateringsveld

De nieuwbouw van de VMBO school Wateringseveld in Den Haag is gereed.

 

Hoogste punt Nieuwbouw Houtrust

Nieuwbouw Houtrust is toe aan...

lees meer

Hoogste punt Nieuwbouw Houtrust

Nieuwbouw Houtrust is toe aan pannenbier.

Opening museumschip de Buffel

Op 28 april is het museumschip de Buffel officieel geopend door burgermeester Ivo Opstelten, die samen met de Rotterdamse stadsdichters de...

lees meer

Opening museumschip de Buffel

Op 28 april is het museumschip de Buffel officieel geopend door burgermeester Ivo Opstelten, die samen met de Rotterdamse stadsdichters de WoordDansers poëzie voordroeg. Ook het Marinierskapel der Koninklijke Marine gaf een indrukwekkend optreden.

  

Hoogste punt Bijlmer Parktheater

Op 10 april heeft de bouw van het nieuwe Bijlmer Parktheater zijn hoogste punt bereikt. Met dit nieuwe cultuurcentrum krijgt Amsterdam ZuidOost...

lees meer

Hoogste punt Bijlmer Parktheater

Op 10 april heeft de bouw van het nieuwe Bijlmer Parktheater zijn hoogste punt bereikt. Met dit nieuwe cultuurcentrum krijgt Amsterdam ZuidOost zijn eerste theaterzaal. Het theater is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam en zal in het najaar van 2008 worden opgeleverd.

 

Kantoor De Hoornhoeck te Rijwijk

Op 19 maart 2008 vindt de hoogste punt viering plaats van het kantoor De Hoornhoeck te...

lees meer

Kantoor De Hoornhoeck te Rijwijk

Op 19 maart 2008 vindt de hoogste punt viering plaats van het kantoor De Hoornhoeck te Rijswijk.

 

 

Nolet Distilleerderij wint prijs ondergronds bouwen

Nolet Distilleerderij heeft tijdens de Dag van het Ondergronds Bouwen in Amsterdam de Schreuderprijs 2007 gewonnen. De Distilleerderij realiseerde...

lees meer

Nolet Distilleerderij wint prijs ondergronds bouwen

Nolet Distilleerderij heeft tijdens de Dag van het Ondergronds Bouwen in Amsterdam de Schreuderprijs 2007 gewonnen. De Distilleerderij realiseerde een honderdtwintig meter lange tunnel tussen de historische bottle- en expeditiehal in de Schiedamse binnenstad en het nieuwe Logistieke Centrum aan de overzijde van de Buitenhaven.

In de tunnel zijn koppelingen gemaakt tussen beide complexen voor o.a. de sprinkler- en koelinstallatie.

  

tunnel                                         volautomatische opslagmagazijn

Jubileum 40 jaar

Op vrijdagavond 25 januari met het hele buraeu en aanhang vertrokken per bus naar Kappl in Oostenrijk. Na een zeer geslaagd, muzikaal,...

lees meer

Jubileum 40 jaar

Op vrijdagavond 25 januari met het hele buraeu en aanhang vertrokken per bus naar Kappl in Oostenrijk. Na een zeer geslaagd, muzikaal, sportief, zonnig, fotorijk, smakelijk en dorstig verblijf van vier dagen op 30 januari zeer vermoeid en voldaan met een dosis spierpijn terug naar de werkelijkheid van alle dag. Kortom het bureau heeft het 40 jarig bestaan gevierd.

 

Politie Zuid-Holland-Zuid verhuist

Op 8 januari 2008 verhuist de politie Zuid-Holland-Zuid naar de Overkampweg 109 in Dordrecht. Het nieuwe districtkantoor is ontworpen door...

lees meer

Politie Zuid-Holland-Zuid verhuist

Op 8 januari 2008 verhuist de politie Zuid-Holland-Zuid naar de Overkampweg 109 in Dordrecht. Het nieuwe districtkantoor is ontworpen door I'M architecten met als uitgangspunt een ontwerp te maken dat bijdraagt aan de resultaatgerichtheid van Zuid-Holland-Zuid. Hierbij een aantal impressies:

 

Centrale Entree Ziekenhuis Rivierenland te Tiel

De nieuwe Centrale Entree van het Ziekhuis Rivierenland te Tiel is feestelijk geopend. In de Centrale Entree zijn ook commerciële ruimten...

lees meer

Centrale Entree Ziekenhuis Rivierenland te Tiel

De nieuwe Centrale Entree van het Ziekhuis Rivierenland te Tiel is feestelijk geopend. In de Centrale Entree zijn ook commerciële ruimten gevestigd.

 

Winnaar Rietveldprijs 2007

De Brede school Forum 't Zand heeft de Rietveldprijs 2007 in de gemeente Utrecht gewonnen.

lees meer

Winnaar Rietveldprijs 2007

De Brede school Forum 't Zand heeft de Rietveldprijs 2007 in de gemeente Utrecht gewonnen.

Nominatie Rietveldprijs 2007

Het Heijmans van den Berghgebouw is genomineerd voor de Rietveldprijs 2007 in de gemeente Utrecht. In januari 2008 wordt de winnaar bekend...

lees meer

Nominatie Rietveldprijs 2007

Het Heijmans van den Berghgebouw is genomineerd voor de Rietveldprijs 2007 in de gemeente Utrecht. In januari 2008 wordt de winnaar bekend gemaakt. Helaas heeft Brede school Forum 't Zand de prijs gewonnen.

Museumschip "Buffel"

Vanaf augustus 2007 is het museumschip "Buffel" voor acht maanden voor het publiek gesloten vanwege een opknapbeurt. In 1868 werd het...

lees meer

Museumschip "Buffel"

Vanaf augustus 2007 is het museumschip "Buffel" voor acht maanden voor het publiek gesloten vanwege een opknapbeurt.

In 1868 werd het schip in gebruik genomen als oorlogsschip door de Koninklijke Marine. In 1979 kwam het schip naar de Leuvehaven en werd ingericht als museumschip.

Tijdens de grote opknapbeurt worden de luchtbehandelingskasten, koelmachine, ketel en elektrotechnische installaties vervangen.

Nieuwe Webpagina gereed.

Begin augustus 2007 is de nieuwe Webpagina online gegaan. Nog niet alle projecten zijn ingevoerd. Dit zal de komende tijd worden gedaan.

lees meer

Nieuwe Webpagina gereed.

Begin augustus 2007 is de nieuwe Webpagina online gegaan. Nog niet alle projecten zijn ingevoerd. Dit zal de komende tijd worden gedaan.

In oplevering dan wel opgeleverd

In oplevering dan wel opgeleverd zijn: Stadsdeelkantoor Ypenburg. Vmbo in Krommenie. Christelijk Lyceum Visser...

lees meer

In oplevering dan wel opgeleverd

In oplevering dan wel opgeleverd zijn:

  • Stadsdeelkantoor Ypenburg.
  • Vmbo in Krommenie.
  • Christelijk Lyceum Visser t’Hooft.

In uitvoering is Stadsgehorzaal Leiden

Renovatie en uitbreiding Stadsgehoorzaal te Leiden

lees meer

In uitvoering is Stadsgehorzaal Leiden

Renovatie en uitbreiding Stadsgehoorzaal te Leiden

Stadskantoor Te Haarlem

Het Voorlopig Ontwerp Stadskantoor te Haarlem is gepresenteerd aan de pers en de gemeente

lees meer

Stadskantoor Te Haarlem

Het Voorlopig Ontwerp Stadskantoor te Haarlem is gepresenteerd aan de pers en de gemeente

IKEA Oosterhout is Open

IKEA Oosterhout is Open

IKEA Amersfoort Gereed

De laatste zaken m.b.t. installaties en inrichting zijn afgerond. de opening heeft op 23 augustus 2006 plaatsgevonden.

lees meer

IKEA Amersfoort Gereed

De laatste zaken m.b.t. installaties en inrichting zijn afgerond. de opening heeft op 23 augustus 2006 plaatsgevonden.

Stadsdeelkantoor Leidscheveen / Ypenburg

Op maandag 17 juli jl. is de "motor" van het windgedreven ventilatiesysteem voor stadsdeelkantoor Leidscheveen/ Ypenburg geplaatst. De...

lees meer

Stadsdeelkantoor Leidscheveen / Ypenburg

Op maandag 17 juli jl. is de "motor" van het windgedreven ventilatiesysteem voor stadsdeelkantoor Leidscheveen/ Ypenburg geplaatst. De windgek in de vorm van de karakteristieke Haagse Ooievaar is nu vanuit de wijde omgeving te bewonderen. Deze windgek zal in de toekomst door schoorsteenwerking in het overgrote deel van de tijd kunnen voorzien in de ventilatievoorzienning van het stadsdeelkantoor. 
   

De Kroon


De Ooievaar kan als kroon op het werk van Kanters Bouwbedrijf en Projectontwikkeling, Groen & Aldenkamp installaties en Boll staalwerken worden gezien.

Nolet Molen Kapconstructie

In week 9 is de kapconstructie met wieken geplaatst op de Nolet molen. De officiele ingebruikname zal medio mei plaatsvinden.

lees meer

Nolet Molen Kapconstructie

In week 9 is de kapconstructie met wieken geplaatst op de Nolet molen. De officiele ingebruikname zal medio mei plaatsvinden.

Brandweerkazerne Te Den Helder

In samenwerking met architecten bureau Venhoeven C.S. heeft Halmos het technische onwerp gerealiseerd van een opvallend, van afstand duidelijk...

lees meer

Brandweerkazerne Te Den Helder

In samenwerking met architecten bureau Venhoeven C.S. heeft Halmos het technische onwerp gerealiseerd van een opvallend, van afstand duidelijk herkenbaar en moderne brandweerkazerne.
in het ontwerp is veel aandacht besteed aan installatie architectuur

Uitvoeringsfase


Brandweerkazerne te Den Helder in de uitvoeringsfase

ABC Onderwijsgebouw

ABC Onderwijsgebouw te Utrecht is opgeleverd De eerste Lesdag Eind Augustus gaan de studenten de eerste les krijgen in de nieuwe ABC...

lees meer

ABC Onderwijsgebouw

ABC Onderwijsgebouw te Utrecht is opgeleverd

De eerste Lesdag


Eind Augustus gaan de studenten de eerste les krijgen in de nieuwe ABC onderwijsgebouw

Oplevering EXEL

Op 15 februari 2005 heeft de oplevering plaatsgevonden van de 1e linie vrachtloods Nieuwe gecentraliseerde huisvesting Op 15 februari 2005 heeft...

lees meer

Oplevering EXEL

Op 15 februari 2005 heeft de oplevering plaatsgevonden van de 1e linie vrachtloods

Nieuwe gecentraliseerde huisvesting


Op 15 februari 2005 heeft de oplevering plaatsgevonden van de 1e linie vrachtloods met kantoren, ontwikkeld door Schiphol Real Estate, voor huurder EXEL. EXEL maakte gebruik van meerdere panden in Hoofddorp en heeft met deze nieuwbouw een nieuwe gecentraliseerde huisvesting gekregen midden in het vrachtafhandelingsgebied van Schiphol Zuid-Oost.

IKEA Haarlem Geopend


Op 24 februari j.l. is de vestiging van IKEA te Haarlem geopend. Hiermee komt het aantal IKEA vestiging in Nederland op 12.

lees meer

IKEA Haarlem Geopend


Op 24 februari j.l. is de vestiging van IKEA te Haarlem geopend. Hiermee komt het aantal IKEA vestiging in Nederland op 12.

IKEA Groningen geopend

Op 6 Juli j.l. is de nieuwe vestiging van IKEA te Groningen geopend. 12 vestigingen Op 6 Juli j.l. is de vestiging van IKEA te Groningen...

lees meer

IKEA Groningen geopend

Op 6 Juli j.l. is de nieuwe vestiging van IKEA te Groningen geopend.

12 vestigingen


Op 6 Juli j.l. is de vestiging van IKEA te Groningen geopend. Hiermee blijft het aantal IKEA vestiging in Nederland op 12, omdat er in Groningen al een IKEA vestiging was. De "oude" vestiging is niet meer ingebruik.

ZIB FPA te Warnsveld

Het ruim 4000m² grote gebouw voor Zeer Intensieve Behandeling (ZIB) en Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) bied onderdak aan 54...

lees meer

ZIB FPA te Warnsveld

Het ruim 4000m² grote gebouw voor Zeer Intensieve Behandeling (ZIB) en Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) bied onderdak aan 54 Cliënten.

Opgeleverd en in gebruik genomen


ZIB FPA te Warnsveld is opgeleverd en in gebruik genomen.


Hoogste punt Nolet Molen

Weer een stapje verder op weg naar de hoogste Schiedamse stellingsmolen ter wereld, dd 11 maart 2005 bereikte de nieuwbouw zijn hoogste...

lees meer

Hoogste punt Nolet Molen

Weer een stapje verder op weg naar de hoogste Schiedamse stellingsmolen ter wereld, dd 11 maart 2005 bereikte de nieuwbouw zijn hoogste bouwkundige punt.

Traditionele erwtensoep met warme worst


Weer een stapje verder op weg naar de hoogste Schiedamse stellingsmolen ter wereld, dd 11 maart 2005 bereikte de nieuwbouw zijn hoogste bouwkundige punt.
Dit werd feestelijk geopend met alle betrokken bouwvakkers en de directie van Nolet, gezien de soms barre temperaturen bij het werken in en rondom de molen werd er voor iedereen traditionele erwtensoep met warme worst geserveerd.
Eind van dit jaar zal de molen zijn uiteindelijke hoogte bereiken als de kap geplaatst wordt.

1e paal Voorzieningencluster Roombeek

Op maandag 14 februari is de eerste paal geschroefd van het Voorzieningencluster (VZC). Periode van uitvoering Op maandag 14 februari is de...

lees meer

1e paal Voorzieningencluster Roombeek

Op maandag 14 februari is de eerste paal geschroefd van het Voorzieningencluster (VZC).

Periode van uitvoering


Op maandag 14 februari is de eerste paal geschroefd van het Voorzieningencluster (VZC).
Dit moment markeert het einde van de planvoorbereiding van het VZC en luidt de periode van uitvoering in.

1e paal Teylingen College

1e paal geslagen voor een nieuwbouw van het Teylingen College te Noordwijkerhout. 1e paal Op 7 februari 2005 is de 1e paal geslagen voor een...

lees meer

1e paal Teylingen College

1e paal geslagen voor een nieuwbouw van het Teylingen College te Noordwijkerhout.

1e paal


Op 7 februari 2005 is de 1e paal geslagen voor een nieuwbouw van het Teylingen College te Noordwijkerhout. Op het …… van een …… school die deels gesloopt is zal medio juni 2006 de nieuwe huisvesting opgeleverd worden.

Directie Noordzee geopend

Het nieuwe kantoorpand van Rijkswaterstaat directie Noordzee te Rijswijk is geopend.Donderdagmiddag 24 juni 2004 is om drie uur het nieuwe...

lees meer

Directie Noordzee geopend

Het nieuwe kantoorpand van Rijkswaterstaat directie Noordzee te Rijswijk is geopend.

Donderdagmiddag 24 juni 2004 is om drie uur het nieuwe kantoorpand van Rijkswaterstaat directie Noordzee aan de Lange Kleiweg in Rijswijk officieel geopend. Dat gebeurde met de onthulling van een muurvullend kunstwerk.

Sealand Seaports geopend

Het kantoorgebouw Sealand Seaports is op 24 mei 2004 in gebruik genomen en geopend door minister Peijs.

lees meer

Sealand Seaports geopend

Het kantoorgebouw Sealand Seaports is op 24 mei 2004 in gebruik genomen en geopend door minister Peijs.

IKEA Groningen in aanbouw

Op het terrein van de Veemarkt, nabij de bestaande vestiging, wordt de 13e vestiging van IKEA in Nederland gerealiseerd. Contouren Bijna vier...

lees meer

IKEA Groningen in aanbouw

Op het terrein van de Veemarkt, nabij de bestaande vestiging, wordt de 13e vestiging van IKEA in Nederland gerealiseerd.

Contouren


Bijna vier maanden na start bouw worden de technische installaties van de nieuwe IKEA vestiging al duidelijk zichtbaar.

Start bouw ABN AMRO Zwolle

De bouw van het bijzondere kantorencomplex met markante toren langs de A28 bij Zwolle is gestart. Officiele handeling Op maandag 20 september...

lees meer

Start bouw ABN AMRO Zwolle

De bouw van het bijzondere kantorencomplex met markante toren langs de A28 bij Zwolle is gestart.

Officiele handeling


Op maandag 20 september 2004 is de bouw door middel van een officiele handeling van start gegaan.